NOORD HOLLAND - Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen (SEH) in Noord-Holland helemaal vol. Zelfs zo vol, dat de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar gisteren besloot een groot aantal van de geplande operaties te schrappen vanwege een gebrek aan beschikbare bedden. Ook op de omliggende ziekenhuizen kunnen de patiënten maar moeilijk terecht.

Zo ook in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Het ziekenhuis heeft om de druk op de SEH te verlichten twintig procent van de geplande operaties geschrapt. Zo wordt er ruimte gecreëerd voor nieuwe patiënten. "Wij voelen ook de druk die het Noordwest Ziekenhuisgroep voelt. Het ziekenhuis heeft alle zeilen bijgezet om de spoedeisende hulp niet te hoeven sluiten voor nieuwe patiënten die acute zorg nodig hebben", aldus een woordvoerder van het Beverwijkse ziekenhuis.

Alkmaar situatie ongewijzigd

In het Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar blijft de situatie vandaag nog ongewijzigd. Dat betekent dat er vandaag opnieuw zeven geplande operaties worden geschrapt om de overvolle SEH open te kunnen houden. "Door een situatie waarbij er veel patiënten zijn en veel medewerkers, zoals artsen en verpleegkundigen, zelf ook ziek zijn, kunnen we niet alle geplande operaties uitvoeren. We hebben ze dus moeten afbellen en worden op een later moment geopereerd", vertelde een woordvoerder van het ziekenhuis.

Wil je weten hoe de situatie in andere ziekenhuizen in Noord-Holland is? Klik hier