NEDERLAND - Het belooft komende week een rustige, en bovenal droge herfstweek te worden. Slechts sporadisch komt er een regenbuitje voor en alleen in het begin van de week kan de wind toenemen. Voor de rest is het grotendeels droog, komt de zon af e toe door, maar worden de nachten wel frisser, met geregeld kans op mist in de nacht en ochtend.


De week begint op maandag grijs met veel bewolking, doch veel regent levert dit niet op. In het noorden en oosten komen nog enkele buien voor, maar de rest van het land houdt het grotendeels droog. De wind kan aan de kust nog vrij krachtig zijn, maar neemt verder in het land flink af. In de middag kan de zon wat ruimte krijgen en wordt het zo'n twaalf graden.

Op dinsdag is er nog een redelijk krachtige zuidwestenwind, vooral aan de kust. De dag zal ook nu droog verlopen, een enkel buitje in het noorden is mogelijk bij temperaturen van 10 tot 12 graden.

Op woensdagochtend kunnen er verspreid over het land enkele buien vallen. Hoewel ook de rest van de dag grijs en bewolkt blijf wordt het de rest van de dag droog bij een matige wind.

Vanaf donderdag zal het in de nachten een stuk koeler worden. Bij 5,6 graden neemt de kans op mist in de nacht en ochtenden toe. Overdag is het rustig herfstweer, droog, weinig wind en regelmatig de zon bij een temperatuur van rond de 12 graden.

Ook op vrijdag staat er nauwelijks wind, blijft het droog en zal de temperatuur uitkomen rond de 12 graden, hetgeen normaal is voor de tijd van het jaar.

Het volgende weekend zal, zoals het er nu naar uitziet ook droog verlopen. De kans dat de zon doorbreekt, vooral op zondag, is zelfs iets groter en bij weinig wind kan het dan zeer aangenaam herfstweer worden.