NEDERLAND - Dit weekend ontstond er in grote delen van het land hardnekkige mist. Naar verwachting zal die mist de komende dagen met name in de ochtenduren regelmatig aanwezig zijn. Evenwel is dit ook vaak een voorbode van een zonnige en lenteachtige dag. Voor de komende week ziet het er tot en met woensdag dan ook zeer mooi uit. De dagen erna wordt het wel wat koeler en de buienkans iets groter, maar naar verwachting wordt het een grotendeels droge week.


Maart roert zijn staart, maar deze week begint het met rustig en zacht weer. Maandagochtend begint bewolkt met op veel plaatsen nevel of hardnekkige mist. Geleidelijk breekt vanuit het zuiden de zon door al blijft het in het noorden van het land nog lang grijs. Met een matige oostenwind kan het in de zon zomaar een graad of 14,15 worden.

Op dinsdag lijkt het ook een mooie lentedag te worden die wederom begint met wat nevel en mist. In het zuiden van het land kan het pakweg 16 graden worden terwijl het in de noordelijke helft iets koeler is. Ook nu staat er weinig wind wat het een aangename dag maakt om lekker buiten te zijn.

Woensdag wordt zo nodig nog mooier met opnieuw weinig wind en veel zon bij temperaturen van 13-16 graden. Tegen het eind van de middag en in de avond neemt wel de kans op bewolking toe.

Vanwege de toenemende bewolking wordt het donderdag ineens een stuk koeler. De verwachting is dat de thermometer overdag niet boven de acht graden uitkomt.

Vrijdag komt de matige wind uit het noordoosten en wordt het nog iets koeler met temperaturen tussen de 5 en 7 graden. Zowel op donderdag als vrijdag lijkt het op een lokaal buitje na grotendeels droog te blijven.

In het volgende weekend komen we in de nacht dan weer dicht bij de temperaturen die rond het vriespunt liggen. Overdag lijkt er af en toe een zonnetje door te breken en wordt het een graad of acht. Die tendens zal zich daarna ook nog een paar dagen doorzetten.