NASHVILLE - De Heerhugowaardse Amber schrijft pretentieloze, pakkende popsongs met het intieme karakter van countrymuziek. Het is niet vreemd dat muziek uit Nashville in de smaak viel bij Amber Kamminga uit het net zo landelijke Grootebroek (populatie: 9.000). De moderne countrymuziek van Kelsea Ballerini, Taylor Swift en Kacey Musgraves brachten big dreams voor de small town girl. Het typische Amerikaanse randje van haar eerste EP wordt nu verdrongen door pakkende pop. Meer synth en minder banjo dus.

De muzikale reis bracht haar al naar mooie plekken als Paradiso, De Vorstin, Patronaat, Sugarfactory, maar ook 3FM en Radio1. Ze deelde daarnaast het podium met Darlyn, Molly Burch (US) en Emil Landman. In aanloop naar de nieuwe single deed ze in maart en april een reeks optredens Nashville, Tennessee. Haar Nashville avonturen legde ze al eerder vast in vlogs voor Viva Magazine.

Nashville bracht haar nog iets moois: door een songwritingcursus ontdekte ze het co-writen, wat ze steeds vaker doet: live of via skype met muzikanten over de hele wereld. Met haar vertrouwde band, maar een modernere sound, maakte ze nieuwe nummers waarvan de eerste – 'Name of Love' – 12 april 2019 op Spotify uitkomt!

Klik hier voor de preview!