HEERHUGOWAARD - Net als vorig jaar doen een aantal typecursisten van Typisch Ellie uit Heerhugowaard mee aan het Nederlands Kampioenschap Typevaardigheid 2019, dat op zaterdag 13 april plaatsvindt in het Polman Stadion in Almelo.

Ellie: ‘’Dit jaar doen Daphne Oudeman (16), Sanne Davidison (12, Floortje de Vries (12), Phoebe van Schagen (11) , Jelka Maas (9) en de huidige Kampioene Naomi Snijder (12) mee aan het kampioenschap. Zij hebben afgelopen jaren een typecursus bij Typisch Ellie gevolgd en willen nu laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd. We doen mee voor ons plezier, niet voor de winst. We gaan er vooral een hele gezellige dag van maken.

Vorig jaar ging Ellie ook al met een aantal cursisten naar Almelo om mee te doen aan het NK en ondanks dat het hoofddoel ‘plezier maken’ was, gingen een aantal cursisten met een mooie beker naar huis. Naomi Snijder werd de nieuwe Nederlands Kampioen Typen 2018 (in de categorieën Nederlandse en Engelse tekst tot 13 jaar) met 322 apm Nederlandse tekst en 256 apm bij de Engelse tekst. Daarnaast eindigden Naomi, Mikal en Suus samen op de derde plaats bij de type-estafette. Typejuf Ellie ontving ook een prijs; zij werd gehuldigd tot derde beste type-opleider van Nederland.

Ter voorbereiding op het NK zijn de deelnemende cursisten al druk aan het oefenen. Ellie: ‘’Daphne, Naomi, Sanne, Floortje, Phoebe en Jelka hebben de afgelopen weken extra geoefend. Naomi verbeterde zowaar haar typerecord met 370 aanslagen per minuut. Ze doen allemaal mee aan het individuele onderdeel ‘Nederlandse tekst typen’ en samen doen ze mee aan de estafette. We hebben er allemaal heel veel zin in, of we nu wel of geen prijs winnen.

Nieuwsgierig hoe de dag op het NK is verlopen? Volg dan Typisch Ellie op Facebook! Wilt u ook snel en blind kunnen typen? De nieuwe typecursussen bij Typisch Ellie starten weer in na de zomervakantie in augustus. Bel 072-5719968 of stuur een e-mail naar typischellie@ziggo.nl om u aan te melden voor een gratis proefles. Meer informatie vindt u op www.typischellie.nl