HEERHUGOWAARD - 20 maart komt Henk Sieraad vertellen over de opbouw, inrichting en ontwikkeling van zijn nieuwe aquarium.

Henk Sieraad is al ruim 30 jaar aquariumbezitter en al meer dan 25 jaar lid van de aquariumvereniging. In die tijd heeft hij al een aantal zoetwateraquaria ingericht, in grootte variërend van 40 cm tot meer dan anderhalve meter. Hij geeft aquariumcursussen en heeft bij aquariumkeuringen al een groot aantal bondsdiploma's verdiend. Hij kent dus het klappen van de zweep, zou je zeggen.

De lezing begint met een stukje voorgeschiedenis van zijn vaak bijzondere ervaringen met aquaria, waarbij een beetje zelfspot over de gemaakte fouten past. Daarna volgt een deel over de opbouw, inrichting en ontwikkeling van zijn huidige aquarium, waarvan je zult denken dat dit voor iemand met zoveel ervaring vast van een leien dakje moet zijn gegaan. Niets is minder waar..

Kom vooral langs, leer van zijn ervaringen en fouten en ontvang vele tips over het fenomeen "aquariumhouden". Zoals gebruikelijk wordt deze avond gehouden in Buurthuis "De Ezel" in Heerhugowaard, het begint om 20:15 uur en de toegang is gratis.