NEDERLAND - Na twee rustige weken zal het ook de komende dagen richting de herfst nog kalm weer zijn, met weinig wind en regelmatig zon. Vanaf de dag dat de herfst officieel intreedt, woensdag 22 september, zien wij echter beetje bij beetje een weersverandering opkomen die aan het eind van de week iets koeler en lokaal natter weer oplevert.


Op maandag blijven we te maken houden met een droog en rustig weertype. Net als de afgelopen weken is er een mix van wolken en zon waarbij het nauwelijks waait. het is ietsje koeler als de afgelopen week, maar met temperaturen van 17,18 graden langs de kust en in het noord tot 20 graden elders in het land is het nog altijd prima voor de tijd van het jaar.

Dinsdag is het ook rustig met een matige noordoostenwind en temperaturen die net iets onder de twintig graden zijn. opnieuw komt de zon regelmatig te voorschijn en het blijft droog.

Op woensdag gaat dan officieel de herfst in en dat lijkt ook de laatste echt rustige dag te worden met een weerbeeld dat niet afwijkt van de dagen ervoor.

De herfst brengt op donderdag al een lichte weersverandering. De westenwind trekt iets aan naar windkracht drie en de mogelijkheid op een kleine bui wordt iets groter. De temperatuur zal ook iets lager komen te liggen en zal schommelen tussen de 15 en 17 graden.

Vrijdag kan het mogelijk al naar windkracht vier gaan en is de lokale buienkans nog iets groter. Met grote hoeveelheden regen zal het nog niet gepaard gaan, maar houd rekening met wisselvallig weer.

De vooruitzichten voor het volgend weekend zijn nog lastig in te schatten. Mogelijk valt er zaterdag nog een lokaal buitje, daarna is er toch weer kans op iets rustiger weer. Ook dan variëren de temperaturen tussen de 15 en 17 graden.