DE BILT - Afgelopen week is de herfst officieel ingegaan en dat is aan het weerbeeldduidelijk te merken. Waar het aan het begin van de week nog aangenaam was, bleek het de laatste dagen een stuk koeler en regenachtig. De verwachting is dat dit beeld aanhoudt. Behoudens dinsdag en woensdag, wat waarchijnlijk droge dagen zullen zijn, ziet het er ook de komende dagen herfstachtig uit.


Op maandag begint de de dag al grijs en regenachtig en vooral in het midden en zuiden van het land kan het de hele ochtend door regenen Er staat een matige noordwesten wind die aan de westkust nog wel eens krachtig kan zijn bij een temperatuur van 15 tot 18 graden.

Dinsdag valt alleen regionaal wat lichte regen en kan op sommige plaatsen zelfs geregeld de zon doorbreken. De temperatuur is met zo'n 18, 19 graden prima voor de tijd van het jaar.

Ook woensdag blijft het grotendeels droog met kans op wat zon. De wind zal draaien naar het zuidwesten en is matig van kracht. Tegen het eind van de middag en de avond neemt wel de buienkans wat toe.

Oktober start donderdag met echt herfstweer. De wind uit het zuiden neemt toe evenals de buienkans. Tevens daalt de temperatuur weer naar pakweg 15,16 graden.

Vrijdag en in het weekend zal het ook fris en herfstachtig verlopen met geregeld buien.