Swapfiets mag dan wel geen vestiging hebben in Heerhugowaard, alsnog zul je het bedrijf in veel andere steden in Nederland tegenkomen. Ook in de buurt van Heerhugowaard vind je verscheidene vestigingen van Swapfiets, zoals in Haarlem en Amsterdam. De leenfiets met de blauwe voorband is dus zeker een groot succes te noemen, ook doordat het al de grens is overgegaan naar België, Duitsland en zelfs Denemarken.


Swapfiets heeft een enorme groei doorgemaakt sinds het begon. In een jaar tijd ging het van 150 klanten naar maar liefst 50 duizend klanten. Inmiddels ligt dit aantal al boven de 100 duizend klanten, dus de groei van het bedrijf blijft maar doorgaan.

Het succes van de onderneming heeft verscheidene redenen. Om te beginnen hoef je zelf helemaal geen fiets meer te kopen. Dit kost natuurlijk veel geld, wat niet iedereen heeft. Voornamelijk studenten moeten het over het algemeen doen met een gammele fiets. Zij zouden ook een lening kunnen afsluiten bij Lening.nl voor het kopen van een fiets, een lening vergelijken is hierbij zeker aan te raden.

Toch kiest men logischerwijs liever voor Swapfiets. Voor al 15 euro per maand heb je een prachtige fiets die ook nog eens goed werkt. Je kan tevens het abonnement maandelijks opzeggen, wat groot pluspunt is van het bedrijf. Daarnaast helpt de onderneming je ook direct als de fiets kapot is. Bij een kleine reparatie doen ze dit zelfs ter plekke, anders repareren ze het op de dag zelf. Bovendien krijg je dan een nieuwe fiets mee, zodat jij alsnog een vervoer hebt. Ook als de fiets gestolen is helpt Swapfiets jou. Je moet wel een eigen risico van 40 euro betalen, maar hierna doet het bedrijf samen met jouw aangifte waarna je een nieuwe fiets meekrijgt.

Daarnaast werkt ook de marketingstrategie van Swapfiets perfect. Je herkent de leenfietsen van het bedrijf namelijk direct. Dit komt doordat ze stuk voor stuk een blauwe voorband hebben, dit is een verwijzing naar de roots van Swapfiets. Het is namelijk afkomstig uit Delft, dus de bedenkers hebben gekozen voor het Delfts Blauw. Eigenlijk wilden ze beide banden blauw maken, maar dit was te duur en te intensief.