HEERHUGOWAARD - Is de rol van begeleider jou op het lijf geschreven en heb je interesse in andere culturen? Dan is werken bij het Taalcafé Heerhugowaard wat voor jou! In een informele sfeer heet je deelnemers welkom en probeer je Nederlands met ze te praten. Indien nodig leid je het gesprek, zodat iedereen aan het woord komt en de gesprekken goed verlopen. Met een positieve levenshouding, inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld is het jouw taak om er een gezellige bijeenkomst van te maken.

Het Taalcafé
Gezelligheid, welkom zijn en met elkaar Nederlands spreken, het past allemaal bij het Taalcafé. Het Taalcafé Heerhugowaard bestaat inmiddels al een aantal jaar en wordt druk bezocht. Er wordt geen les gegeven, maar het is een ontmoetingsplek waar mensen uit alle culturen welkom zijn om elkaar te leren kennen en met elkaar te praten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het leven in Nederland, de tradities en de omgeving. Ook worden er verschillende taalspelletjes gespeeld.

Solliciteren
Iedereen die zich geroepen voelt om een steentje bij te dragen aan de samenleving en zich in wilt zetten voor geslaagde bijeenkomsten, is van harte welkom om te solliciteren. Contactgegevens en motivatie kunnen gemaild worden naar Laura Bras, consulent vrijwilligers: vrijwilliger@bknw.nl

Er kan in overleg een keuze worden gemaakt uit de volgende werkdagen:
Dinsdag 18.00 - 19.30 uur Bibliotheek Heerhugowaard Centrum.
Woensdag 10.00 - 11.30 uur Wijkkantoor Spaarne 58a, Heerhugowaard.
Vrijdag 10.00 - 11.30 uur Bibliotheek Heerhugowaard Centrum.