HEERHUGOWAARD - De wereld is weer langzamerhand open aan het gaan. Dat betekent dat we weer de deur uit kunnen en weer lekker actief worden. Wel zo prettig om dan goed in je vel te zitten. Letterlijk en figuurlijk. Zeker na al die tijd thuis te hebben gezeten zijn er misschien een paar kilootjes bijgekomen. Die zak met chips zag er ook veel te lekker uit, we begrijpen het. Dit is wel een goed moment om je sportroutine onder de loep te nemen. Maar, waar begin je? In dit artikel geven we een paar basistips voor alle couch potatoes* onder ons.

*Een couch potato is iemand die veel tijd op de bank doorbrengt en daarbij voornamelijk televisie kijkt.

Tip 1: Kies fijne sportkleding

Tijdens het sporten is het vooral belangrijk dat je kleren draagt die comfortabel zijn en waar je bewegingsvrijheid in hebt. Investeer niet direct in peperdure sportkleding. Als je wat meer routine hebt opgebouwd kun je dit altijd nog overwegen.

Tip 2: Sporten kan (bijna) overal
Dat is het mooie aan sporten, je kunt bijna overal wel sporten. Zeker nu de ‘zomer’ weer is begonnen is er geregeld lekker weer buiten. Ben je niet zo’n buitensporter? Dan kun je eventueel ook naar een sportschool in de buurt. Een Basic-Fit bijvoorbeeld is altijd wel ergens in de buurt. Plus je kunt overal met zo’n pasje binnen. Mega handig! Nederland heeft niet het zonnigste klimaat, zeker deze zomer niet. Geen reden meer voor smoesjes als het regent.

Tip 3: Bouw het op
Heb je al een tijdje de couch potato lifestyle geleid? Bouw het sporten rustig op. Je spieren moeten weer even wakker worden. Als je op de eerste dag als een gek gaat sporten, heb je het risico dat je de rest van de week kapot gaat van de spierpijn. Dit is niet alleen pijnlijk, maar het werkt ook demotiverend. Je denkt wel even na voordat je de volgende keer weer wilt sporten Probeer de eerste keer sporten te beperken tot max. een half uurtje. Gaandeweg zul je merken dat je steeds wat langer de oefeningen vol kan houden. Mocht je toevallig in een sportschool sporten, dan zou je altijd aan de trainers om advies kunnen vragen.

Tip 4: Samen sta je sterk

Al om al is het beginnen aan een sportroutine niet de grootste uitdaging. Het aanhouden van die routine wel! Ga samen met een vriend(in) sporten. Dan houd je het veel langer vol en het is ook nog een gezellig. Je kunt elkaar helpen met oefeningen en bent elkaars grootste cheerleader! Met wie ga jij lekker sporten?