De zomer loopt op zijn einde en we gaan richting de herfst. Toch wil Theesommelier Linda van Mevrouw Cha vrolijk en vitaal deze dagen in! Hoe gaan we er samen voor zorgen dat we die herfst- en winterdip gaan voorkomen? Yoga en thee is het antwoord! Allebei zorgen ze voor voeding van je lichaam, het afvoeren van afvalstoffen en balanceren van je lichaam en geest. Daarom combineren we ze graag!

Zo gezond is yoga

Ben je wel eens of heel vaak in de yoga studio te vinden? Of voer je yoga oefeningen thuis uit? Wat ben jij dan goed bezig! Hiermee ga je namelijk de strijd aan met de afvalstoffen die je gedurende de dag binnenkrijgt. Het versterkt eveneens jouw immuunsysteem voor de innerlijke en uiterlijke kracht. Bovendien concentreert yoga zich op jouw ademhaling en zorgt er op die manier voor dat je geen stresshormonen meer aanmaakt. Genoeg redenen om de yogamat neer te leggen en de “downward facing dog” uit te gaan voeren.

Zo gezond is thee

Thee bestaat 99% uit water. We weten allemaal dat het drinken van water ontzettend goed is voor onze gezondheid. Het vult het vocht aan en jaagt de afvalstoffen weg. Dat alleen al geeft een enorme boost. Daarnaast zijn er heel veel soorten thee en heeft iedere thee zijn eigen positieve en gezonde eigenschappen in huis. Zo kan thee ontspannend (kamille en lavendel), juist opwekkend (ren shen oolong), verfrissend (verveine) of enorm verwarmend (puerh theemelange) zijn. Je kunt ook denken aan specifieke gezondheidseffecten op bijvoorbeeld de spijsvertering (citroengras en verveine).

Waarom yoga en thee zo goed bij elkaar passen!

Yoga en thee zijn een sterk team. Beiden vormen ze namelijk de basis voor een gezonde levensstijl. Je geeft jouw lichaam en geest de munitie om jouw leven in een juiste balans te brengen. Eigenlijk ben je met yoga en thee simpelweg heel lief voor jezelf.

Warme thee versus koud water

Wat gebeurt er als je koud water drinkt? Je lichaam koelt af en gaat aan het werk om zichzelf weer op temperatuur te krijgen. Dit zou verspilde energie zijn. Daarom kunnen we beter een warm drankje drinken om de energie niet te verliezen, maar juist te winnen! Vooral als je wakker wordt heb je vaak dat extra beetje energie nodig om op te starten. Thee geeft die energie.

Wat kun je het beste drinken na de yogales?

Je hebt jouw lijf flink laten werken tijdens de yogales. Precies op dat moment is het zeer belangrijk om jouw vochtgehalte weer op peil te brengen en die gifstoffen juist weg te laten drijven (zo voorkom je ook die hoofdpijn naderhand!). Zorg goed voor jezelf en pak een kop thee voor een optimaal herstel. Alle theesoorten van Mevrouw Cha zullen je een gezondheidsboost geven, dus je kunt niet fout kiezen. Wel kun je rekening houden met specifieke eigenschappen die je nog een extra steun in de rug geven. Zo versnelt buchu het afscheiden van de afvalstoffen, maakt kittelbloem jou nog meer weerbaar en geven groene theemelange en bali chai je extra antioxidanten. Je kunt je geluk niet op met een yogales en een theemoment na.

Nog meer weten over thee met handige tips, inspirerende verhalen, bonus recepten, leuke acties en Mevrouw Cha nieuwtjes? Schrijf je hier in voor één keer in de twee weken een update direct in jouw mailbox en krijg meteen een GRATIS e-book.