HEERHUGOWAARD - Het goed isoleren van je huis is niet alleen goed voor de koude wintermaanden, maar zorgt er ook voor dat het koel blijft in je huis. Maar er zijn ook andere manieren om je huis te isoleren tegen de warmte. Dit gaan we allemaal behandelen in deze blog.

Isoleren
Als je huis een plat dak heeft, zijn er verschillende manieren om een plat dak isoleren. Als je een plat dak goed isoleert, zorgt het ervoor dat er geen warmte verloren gaat door het dak. Wanneer isolatie niet goed is kan er ruim 30% van de warmte verloren gaan in je woning. Er zijn verschillende manieren van isoleren door vanuit de binnenkant of buitenkant te doen. Het aanleggen vanuit de binnenkant is over het algemeen goedkoper, omdat het aanleggen makkelijker gaat en de dakbedekking gewoon kan blijven liggen. Er zijn ook verschillende materialen waarmee je je dak kan isoleren, voor voornamelijk een plat dak kunnen pir isolatie opties zijn. Hiermee zorg je ervoor dat de warmte behouden blijft in de wintermaanden en het koel blijft tijdens de zomermaanden. Ook kan het groendak een opties zijn en deze worden de laatste maanden steeds populairder. Het is niet alleen leuk om te zien, maar het is ook nog een goed voor de flora en fauna.

Andere manieren
Daarnaast zijn er ook andere manieren om je woning te beschermen tegen de hitte in de zomermaanden en dingen die je hiervoor kan aanschaffen. Zorg ervoor de je bomen plant of stenen vervangt voor een grasmat. Het hebben van stenen in je tuin zorgt voor meer warmte. De stenen nemen namelijk de warmte op en geven deze warmte in de avond weer af. Het hebben van bomen zorgt niet alleen voor een schaduwplek, maar ook voor een koel plekje. Een boom werkt namelijk verkoelend. Als je niet veel ruimte in je tuin hebt voor een grote boom, dan kunnen dakplataan of dakamberboom opties hiervoor zijn. Wanneer je een verkoeling zoekt is het dus raadzaam om veel groen te creëren in je tuin.

Er zijn verschillende manieren voor het isoleren van je huis. Het hebben van een goede isolatie is voordelig voor zowel de zomer als de wintermaanden. Daarnaast zijn er ook andere manieren om te zorgen dat er verkoeling is rondom je huis. Het planten van bomen is goed voor verkoeling in je huis en ook een grasmat in plaats van stenen werkt verkoelend.