HEERHUGOWAARD - Met de toenemende populariteit van Bitcoin en andere cryptomunten, zien we ook veel nieuwe investeerders. Vooral jongeren hebben veel interesse in deze digitale munten. De markt van cryptomunten verandert continu en ook erg snel. Er verschijnen ook telkens weer nieuwe munten van nieuwe bedrijven. Dit brengt grote risico’s met zich mee, zeker omdat de markt geen regulatie kent. Je hebt meestal ook geen wettelijke bescherming voor het verlies van je geld. Voor beginnende investeerders, hebben wij de belangrijkste tips op een rijtje gezet. Zo kun jij ook veilig investeren in cryptomunten zoals Bitcoin.


Wees goed geïnformeerd

Wil je investeren in cryptomunten? Dan is het handig om enige basiskennis te hebben. Crypto is niet voor iedereen weggelegd. De munten werken best ingewikkeld en je wilt natuurlijk niet zomaar blind gaan beleggen. Zorg dat je goed weet hoe cryptomunten werken, hoe je deze kunt kopen en verkopen, hoe ze worden opgeslagen en hoe de koers werkt. Ook is het handig om alle basisbegrippen te leren, zodat je alle informatie kunt lezen en ontwikkelingen goed kunt gaan volgen.

Zoek een betrouwbare exchange

Hiernaast moet je zorgen dat je een betrouwbare exchange zoekt, waar je veilig Bitcoins of andere munten kunt kopen. Exchanges worden ook wel brokers genoemd. Op deze platformen kun je een account aanmaken met een wallet, waarop je geld kunt storten. Vanuit deze exchange is het daarna mogelijk om munten te kopen en verkopen. Ook kun je op deze website of applicatie daarna je munten volgen, met actuele koersen en andere informatie. Zorg dat je een professionele, veilige exchange vindt die gebruik maakt van goede beveiligingstechnieken, zodat je de munten of je geld niet zult verliezen. Ook kunnen criminelen op internet dan niet snel aan je gegevens of munten komen. Wil je weten welke exchange betrouwbaar is? Kijk dan even naar het bedrijf achter het platform, en zoek online naar ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je goed en veilig kunt investeren.

Bitvavo: een goede Nederlandstalige crypt exchange

Een goede Nederlandse crypto exchange is Bitvavo. Dit is een bedrijf uit Amsterdam, met een volledig Nederlandstalig online platform voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Ze staan bekend om hun lage handelskosten (maximaal 0,25% commissie), een welkomstbonus (over de eerste 1.000 euro betaal je geen handelskosten), en om eenvoudige en overzichtelijke interface, die voor beginnende cryptobeleggers een verademing is. Dit platform biedt jou de mogelijkheid om enkele honderden soorten cryptomunten te kopen, en uiteraard is Bitcoins kopen bij Bitvavo ook goed mogelijk als je wilt gaan handelen in Bitcoins. En bovendien is dit zeer eenvoudig. Qua veiligheid staat Bitvavo ook erg hoog aangeschreven.

Cryptomunten uitkiezen

Weet je genoeg over cryptomunten en heb je een goede exchange gevonden? Dan moet je tenslotte natuurlijk ook een goede munt vinden om geld in te investeren. Dit is natuurlijk erg persoonlijk, want er zijn veel munten om uit te kiezen. Hierbij moet je de koersen goed in de gaten houden. Dit is echter niet de enige indicatie waar je op moet letten. Wat ook erg belangrijk is, is om te kijken naar het bedrijf of de persoon achter de munt. Er zijn veel cryptomunten die al snel weer verdwijnen of in elkaar storten. Veel mensen hebben geen eigen visie voor hun munt, zonder echte toekomstplannen. Deze mensen maken vaak alleen een eigen munt om zelf geld te verdienen. Zorg daarom dat je investeert in een betrouwbare munt, met een duidelijke functie en visie op de markt. Je weet dan zeker dat je in ieder geval een goede kans hebt op succes.