HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard heeft een aantal aantrekkelijke speeltuinen en ook de schoolpleinen zien er uitnodigend uit. Dat geldt bijvoorbeeld voor de speelplaats van Integraal Kindcentrum De Nieuwe Draai en ook het schoolplein van Basisschool De Paperclip trekt altijd veel kinderen aan door het leuke klimtoestel. Toch kan Heerhugowaard verder verrijkt worden met leuke speeltoestellen. Ben je directeur van een basisschool of horeca-uitbater met een speelmogelijkheid bij je terras? Neem dan voor het upgraden van de speeltuin Hercules Speeltoestellen in de arm. Dit is een Westfriese specialist op het gebied van professionele speeltoestellen. Zij weten ook als geen ander dat in een aantrekkelijke speeltuin een schommel niet mag ontbreken.

Naast dat het leuk is om te schommelen, brengt dit speeltoestel vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Lees dit blog en leer waarom schommelen zo goed is voor het welzijn van kinderen. Ontdek daarnaast meer over het aanbod van Hercules Speeltoestellen.

Waarom is schommelen gezond?

Wat is er nu precies zo goed aan de heen- en weergaande beweging van schommelen? Dit zijn de gezondheidsvoordelen van schommelen voor kinderen:

● Schommelen verbetert het evenwichtsgevoel en draagt bij aan een beter ontwikkeld evenwichtsorgaan;
● Het stimuleert de sensorische ontwikkeling van kinderen waardoor ze prikkels beter kunnen verwerken;
● Schommelen verbetert het ruimtelijk inzicht. Dit helpt kinderen ook bij andere activiteiten zoals klimmen of balanceren;
● Door schommelen maakt het lichaam endorfine aan en dit zorgt voor een instant geluksgevoel.

Naast deze voordelen voor de gezondheid, is bewegen in de buitenlucht altijd goed voor kinderen. Vooral in een tijd waarin ze steeds vaker binnen achter een scherm zitten.

Welke schommel past bij de speeltuin?

Ben je overtuigd van het belang van een schommel op de speelplaats? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een model dat past bij de gewenste plek. Hercules Speeltoestellen biedt een breed scala aan schommels, variërend van eenvoudige eenpersoonsschommels tot grote familieschommels. Voor baby’s en dreumesen zijn er schommels met veilige zitjes, veel ondersteuning en voorzien van een riempje beschikbaar. Maar ook oudere kinderen kunnen hun hart ophalen, de vogelnestschommel is altijd een schot in de roos. Deze grote schommel is geschikt voor meerdere kinderen en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt er op liggen, zitten of staan. De veelzijdigheid van deze schommel prikkelt de fantasie en daagt kinderen uit om van alles te bedenken en te proberen.

Hercules Speeltoestellen heeft schommels in verschillende stijlen en van diverse materialen in de collectie. Metalen schommels zijn bij uitstek geschikt voor drukke plekken en helemaal ‘hufterproof’, vandalen kunnen hier weinig mee uitrichten. Op andere plekken - bijvoorbeeld bij een kinderopvang of een strandtent - is een schommel met een houten frame passender. Dit zorgt voor een natuurlijke en groene uitstraling, wat een positief effect heeft op de leefomgeving.

Op zoek naar meer speeltoestellen?

Naast schommelen zijn klimmen, balanceren, glijden en wipwappen ook geweldig voor de ontwikkeling van kinderen. In een speeltuin leren kinderen waardevolle vaardigheden. Denk daarbij aan samen spelen, geduldig wachten tot een toestel vrij is of het helpen van kleinere kinderen. Hercules Speeltoestellen heeft een ruim assortiment speeltoestellen die de kinderfantasie prikkelen. Denk hierbij aan een klimtoestel dat eruitziet als een brandweerbus, compleet met glijbaan, klimwand en een stuur dat echt kan draaien. Dit speeltoestel is voorzien van een HPL-antislip-platform zodat er veilig kan worden gespeeld.

Ben jij recreatieondernemer, directeur van een school of op andere wijze betrokken bij speeltuinen in Heerhugowaard? Neem dan een kijkje op de website van Hercules Speeltoestellen, zeker weten dat er iets tussen zit voor de speeltuin die je op het oog hebt!