HEERHUGOWAARD - De fractie van de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij HOP maakt zich zorgen over de voortgang van renovatiewerkzaamheden aan de Leeghwaterbrug.


Sinds 1 augustus is de provincie Noord-Holland bezig maatregelen te treffen om de bouwstop, sinds 15 mei 2018, op te heffen. Sinds 1 augustus is het echter stil rond de Leeghwaterbrug.

De HOP heeft van het begin van de renovatiewerkzaamheden aandacht gevraagd voor de vele inwoners van Heerhugowaard die dagelijks gebruik maken van deze brug voor woon-werkverkeer. De overlast van deze renovatiewerkzaamheden moet immers zo beperkt mogelijk worden gehouden, zodat Heerhugowaarders niet onnodig lang met vertragingen belast worden. Heerhugowaard is inmiddels een gemeente met 58.000 inwoners en moet dus goed bereikbaar zijn.

De HOP heeft in het voorjaar aangegeven op de rijbanen op diverse locaties te smal te vinden, veroorzaakt door de werkzaamheden. Dit brengt onnodig extra vertraging met zich mee en is bovendien risicovol voor de verkeersveiligheid. De rijbaanbreedte is daarna enigszins aangepast., maar nu ligt al het werk al geruime tijd stil.

Het kan toch niet zo zijn dat het onderhoud aan deze brug onnodig lang duurt, waardoor de toegankelijkheid van Heerhugowaard wordt belemmerd. Het is nu 11 september ’18 en de verwachting was geschapen dat de werkzaamheden reeds hervat zouden moeten zijn. Daarvan is nog niets te zien en ook heeft wethouder Monique Stam ondanks een eerdere belofte hierop alert te zijn, nog niets van zich laten horen. Daarom heeft de HOP de volgende schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld:

Wanneer vindt de herstart van de renovatiewerkzaamheden plaats?
Wordt de geplande oplevering in maart 2019 nog gehaald?