NOORD-HOLLAND - Het ROC Horizon College heeft zich aangesloten bij Huis van het Werk, deze stichting zet zich in voor het behoud van arbeidskrachten voor de regionale arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord. Het Horizon College heeft circa 1250 werknemers in dienst, verdeeld over de vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. Om werknemers voor de regio te behouden kunnen de aangesloten bedrijven onder meer vacatures uitwisselen, detachering realiseren en kennis met elkaar delen op het gebied van arbeidsmarktontwikkeling. Ook het vinden van talenten en talentontwikkeling is onderdeel van de samenwerking.

Daarnaast is de uitwisseling van kennis vanuit het bedrijfsleven richting het onderwijs een belangrijk focuspunt voor het Horizon College. Zo kunnen aangesloten partners bijvoorbeeld gastcolleges geven waardoor mbo-studenten geïnspireerd worden om in de regio aan het werk te gaan. Ook kunnen docenten bij de partners praktijkkennis ophalen waardoor de aansluiting met het werkveld gewaarborgd blijft.

Talent van de toekomst
Inmiddels zijn meer dan vijftig bedrijven uit Noord-Holland Noord aangesloten bij Huis van het Werk. Onder meer GP Groot, HVC, Bravilor en Noordwest Ziekenhuisgroep gingen het Horizon College voor. Occo Koedijker, voorzitter van Huis van het Werk, is verheugd dat nu ook het Horizon College aansluit bij het initiatief. Niet alleen omdat het Horizon College een grote werkgever in de regio is, maar ook omdat er jaarlijks vele mbo-studenten afstuderen: ‘Hier zit het talent van de toekomst. We willen ervoor zorgen dat afgestudeerden niet de regio uitgaan, we willen dat hun kennis en talenten behouden blijven voor de regio Noord-Holland Noord.’