HEERHUGOWAARD - Als je in Heerhugowaard woont, weet je vast dat er hier genoeg leuke dingen zijn om te doen. Maar wil je toch een keer je hometown verlaten voor wat vermaak op een andere plek zonder dat je daar al te lang voor moet reizen? Maak dan gebruik van de verschillende bestemmingen in dit artikel. Hier vind je namelijk alleen maar hotspots op minder dan 1 uur reizen vanaf Heerhugowaard. Misschien een goed idee om naartoe te gaan tijdens je vakantie in eigen land.


Verzekeren?
Maar voordat we verder gaan: heb je voor een vakantie in Nederland eigenlijk ook een doorlopende reisverzekering nodig ? Het antwoord daarop is ja en nee. Nee, omdat je medische kosten sowieso al verzekerd zijn via je eigen zorgverzekering. Ja, als het gaat om het verzekeren van andere zaken. Zoals je bagage, schade aan je verblijf en pechhulp. Bepaal zelf of dit voor jouw situatie gewenst is zodat we kunnen gaan kijken naar wat er op minder dan een uur reizen vanaf Heerhugowaard zoal te doen is.

Om de hoek: hotspots in Alkmaar
De kans is groot dat je regelmatig in Alkmaar te vinden bent, maar heb je deze hotspots al wel eens bezocht? Het kaasmuseum is hoogstwaarschijnlijk wel bekend bij je maar wist je dat er ook een heus Beatlesmuseum in Alkmaar te vinden is? Laat je fotograferen op Abbey Road of bekijk alle bijzondere Beatlesobjecten die de Alkmaarder Azing Moltmaker door de jaren heen verzamelde en tentoonstelt in zijn museum. Wil je wat meer de geschiedenis van Alkmaar zelf ontdekken, doe dan eens de Walk of History in de stad.

Amsterdam natuurlijk
Ook misschien niet zo heel uniek om te noemen, maar wel echt een plek met enorm veel hotspots. En ongetwijfeld ook plekken die je nog helemaal niet kent. Of het nu gaat om restaurants, musea of winkels: in Amsterdam kijk je je ogen uit. Sla Paradiso en de Melkweg eens over en breng een bezoek aan de Nieuwe Anita. En in het Rijks of het Van Gogh ben je vast al eens geweest, maar heb je al wel eens een bezoekje aan Ons’ lieve heer op solder (op de Wallen) gebracht?

Leiden: krap binnen het uur
Utrecht ligt net iets te ver weg (10 minuten te ver om precies te zijn) maar wat te denken van een stad als Leiden? Liefhebbers van tosti’s komen hier bijvoorbeeld enorm aan hun trekken bij Happy Tosti (zo gauw als ze weer open zijn natuurlijk). Geen standaard sandwich met ham en kaas maar in vele varianten verkrijgbaar. Wil je liever wat gaan shoppen, stap dan eens bij Rogue (concept store Mei) binnen. Daar vind je een leuke mix van nieuwe items met een bohemian twist en supergave vondsten van (vintage)markten van over de hele wereld. Zoek je liever wat meer de rust op tijdens een citytrip? Maak dan eens een hofjeswandeling, want Leiden kent in totaal zo’n 35 hofjes. Op deze verstilde plekjes merk je nagenoeg niets van de drukte van het hedendaagse leven. Of ontdek Leiden eens op het water want de stad beschikt over een kleine 30 kilometer aan grachten en singels.

Er is dus echt van alles te doen en te beleven op minder dan een uurtje rijden vanaf Heerhugowaard. Maak er anders een meerdaagse citytrip van!