HEERHUGOWAARD - De Pieter Raat Stichting en Coalitie Erbij organiseren in de Week tegen Eenzaamheid in Heerhugowaard diverse activiteiten. Deze zullen plaats vinden in woon-zorgcentrum Hugo-Waard en wijkcentrum het Arboretum.

Met het motto ‘Kom erbij!’ organiseert Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, voor het negende achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 27 september tot en met 6 oktober. In deze week vinden honderden activiteiten plaats in het land.

Week vol activiteiten tegen eenzaamheid
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen.

Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid kijk op https://www.samentegeneenzaamheid.nl/

Aanmelden West-Friese koffietafel in Hugo-Waard donderdag 27 september aanvang 14.30 uur.
Voelt u zich wel eens eenzaam, velen zullen dit vast herkennen, Kom erbij, u bent van harte welkom tijdens de West-Friese koffietafel met medewerking van de familie Spigt. Deze zorgen voor de West-Friese humor en dialect. We gaan even terug in de tijd. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is gewenst, let op: vol is vol.

Aanmelden Theater diner en optreden van Michael van Grinsven in Hugo-Waard donderdag 4 oktober aanvang 12.30 uur.
Samen eten is gezelliger dan alleen. U bent van harte welkom een diner afgewisseld door heerlijke gerechten, zang, goochel, buikspreekpop en vermaak. De onkosten voor deze activiteit zijn €20,00. Na betaling bij opgave in het restaurant bent u welkom, let op: vol is vol.

Aanmelden Gourmet avond in het Arboretum donderdag 4 oktober aanvang 17.30 uur.
In het Grand café van het Arboretum bent u van harte welkom voor een gourmetavond. Met elkaar genieten van diverse soorten vlees, salades, stokbrood en kruidenboter.
Aanmelden is gewenst bij het Grand café in het Arboretum, let op: vol is vol.