EGMOND AAN ZEE - De inschrijving van de 17e editie van de Egmond Wandel Marathon is geopend. Het wandelevenement van Le Champion vindt traditioneel plaats in het vierde weekend van januari: zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020. Al jaren komen er rond de 15.000 wandelaars richting Egmond aan Zee om de afwisselende route over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat te trotseren. Vorig jaar stonden er dertien verschillende nationaliteiten aan de start.


Noord- en Zuidroute
De Noordroute brengt de wandelaars op zowel de 10,5 als de 21,1 km over het Noordzeestrand in noordelijke richting, waarbij de 21,1 km bij de Schoorlse Duinen van het Staatsbosbeheer het strand zal verlaten. Nadat het Noordhollands Duinreservaat van PWN is binnengetreden zullen de deelnemers het gezellige dorpje Bergen aan Zee binnen wandelen, waarna men de route vervolgt langs de glooiende wandelpaden van dit duingebied. Het is ook het gebied waar de wandelaars van de 10,5 km het strand verlaten.

De Zuidroute is voor de 21,1 km dezelfde route als de NN Egmond Halve Marathon, die twee weken eerder op zondag 13 januari plaatsvindt, waarbij de route eerst over het Noordzeestrand in zuidelijke richting gaat. De 21,1 km verlaat het strand in Bakkum om vervolgens langs de Kennemer Duincamping door de duinen op de Middenweg uit te komen. De route komt hier samen met de wandelaars van de 10,5 km, die al eerder het strand hebben verlaten. Daarna wordt via Egmond-Binnen de finish in Egmond aan Zee bereikt.

Inschrijving geopend
Inschrijven voor de 17e editie van de Egmond Wandel Marathon is nu mogelijk op www.egmondwandelmarathon.nl. Wandelaars kunnen kiezen of zij een of twee dagen mee willen wandelen en op welke dag zij de Noord- of Zuidroute gaan afleggen.