ALKMAAR - Aankomende zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z VakantieFUN, een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen met een GGZ-indicatie die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod. Voor de kinderen, die door een stoornis in het autismespectrum of andere problematiek vaak niet makkelijk in een groep meekomen, is een interessant vakantieprogramma opgezet. Kleine groepjes, veel persoonlijke begeleiding en een uniek programma met sportieve en creatieve activiteiten zorgen ervoor dat ook deze kinderen deze zomer vrienden maken en iets hebben om naar uit te kijken. Kinderen uit de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum kunnen zich tot 31 maart gratis aanmelden voor het programma via www.sport-z.org/vakantiefun.

Het programma VakantieFUN wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door Sport-Z, een stichting die zich inzet om een samenleving te creëren waarin iedereen mee kan doen, óók als dat niet vanzelfsprekend is. Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd en is dankzij de inzet van de betrokken gemeenten zelfs uitgebreid. Maar liefst vier weken lang, van 6 t/m 31 juli, staan de begeleiders vijf dagen per week voor de kinderen klaar. Het programma is speciaal gericht op kinderen van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod en een GGZ-indicatie hebben. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. De uitstekende faciliteiten en veilige omgeving van sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar lenen zich bij uitstek om de kinderen tijdens de vakantie en mooie dag te bezorgen. De kinderen sporten en spelen met leeftijdsgenootjes en ervaren hoe het is om vrienden te maken. Na de zomer hebben zij óók een stoer verhaal om over op te scheppen in de klas. Bovendien worden de ouders ontzorgd tijdens deze dagen waar zij de kinderen met een gerust gevoel achterlaten.

Meedoen
VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de betrokken gemeenten wonen, kunnen hun kind tot 31 maart aanmelden via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos.

Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of h.zwart@sport-z.org.