Stel je voor, je loopt op maandagochtend het kantoor binnen en in plaats van die grijze, saaie boel voelt het alsof je een gezellige woonkamer binnenstapt. Niet meer elke dag dezelfde oude stoel en dat eeuwige witte bureau. Nee, een plek waar je écht graag wilt zijn. Klinkt als een verre droom? Mooi niet! Met de juiste projectinrichting, verander jij jouw werkplek in no-time in zo’n droomplek.

Hoe dan?

Voordat je iets doet, moet je weten wat je wilt. Wil je een supermoderne ruimte met strakke lijnen of ga jij voor de gezelligheid met veel planten en warme kleuren? Wat jouw stijl ook is, alles valt of staat bij de basis. En daarmee bedoelen we: meubilair dat niet alleen mooi is maar ook nog eens lekker zit.

Kies slim

Een bureau dat precies goed is voor jouw lengte, een bureaustoel die voelt alsof hij om je heen gebouwd is... Klinkt als een klein detail, maar geloof ons: dit maakt alle verschil. Ergonomie is het belangrijkste. Niets zo vervelend als eindigen met rugpijn omdat jouw stoel meer weg heeft van een martelwerktuig dan van een troon.

Voeg persoonlijkheid toe

Natuurlijk, functionaliteit is belangrijk, maar we willen geen klinische uitstraling. Dus gooi er wat persoonlijkheid tegenaan! Foto’s van leuke momenten, kunst aan de muur die iets betekent voor jou of gewoonweg accessoires die jou blij maken. Het zijn vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt.

Voeg planten toe in de mix

We hebben het al even over planten gehad, maar serieus: onderschat nooit de kracht van groen op kantoor. Planten zijn niet alleen zuurstofgevend (duh), maar brengen leven in elke ruimte en zorgen voor rustgevende vibes tijdens stressvolle dagen.

Breek de dag

Hoe lekker het ook zit en hoe gezellig het ook oogt; continu aan één stuk doorwerken houdt niemand vol. Zorg dus voor plekken waar jij en collega’s even kunnen ontspannen. De koffiehoek is perfect voor een goede koffiepauze, met comfortabele stoelen en een bank waarop je kunt zitten.

Nog beter wordt het als deze ruimtes multifunctioneel zijn; snel even overleggen zonder terug te moeten naar die formele vergaderzaal kan enorm efficiënt zijn!

Gastronomisch genieten

En dan komen we bijna aan het einde... Want wat is nou echt de kers op taart bij elke werkomgeving? Precies: goed eten! Of het nu gaat om verse broodjes tussen de middag of fruit voor tussendoor; eten brengt mensen samen.

Dus zorg ervoor dat daar ook aandacht naartoe gaat in jouw projectinrichting; investeer in een mooie kantinetafel, creëer voldoende ruimte om samen te komen en maak hiermee elk lunchmoment tot iets speciaals.

Inzetten op zo’n prettige werkomgeving betaalt zich altijd terug - meer creativiteit, productiviteit en gewoonweg gelukkigere medewerkers. En wie wil dat nou niet?