HEERHUGOWAARD - Voor voetbalfans zijn de voorgaande en komende maanden een waarlijke goudmijn van plezier, met tal van competities en spannende wedstrijden. Ook ploegen van eigen bodem zijn goed vertegenwoordigd in de internationale competities. AZ Alkmaar is al sinds jaar en dag een topploeg, en strijdt mee in de UEFA Europa Conference League in Groep E, onder leiding van coach Pascal Jansen.

In groep E nemen ze het op tegen het Poolse Zrinjski, het Britse Aston Villa (een van de populairste ploegen in deze competitie, met ook de hoogste kansen op winst) en Legia, de meest succesvolle Poolse club ooit.

Kortom, een zeer sterke groep, en helaas hebben onze landgenoten het tot nu toe niet zo schitterend gedaan, en staan ze op de 4e plaats.

Volgens de beste goksites van CasinoSite.nl is het dan ook niet heel waarschijnlijk dat AZ Alkmaar zich plaatst voor de volgende fase van de UEFA Europa Conference League, maar afhankelijk van de situatie en het verloop van de komende twee matchen, is het mogelijk dat we voor een verrassing komen te staan.

In totaal worden er in de UEFA Europa Conference League per groep 6 matchen gespeeld, waarvan er momenteel reeds 4 zijn afgerond, voor AZ Alkmaar met deze resultaten:

  1. 21 september: verloren tegen Zrinjski met 4-3

  2. 5 oktober: gewonnen tegen Legia met 1-0

  3. 26 oktober: verloren tegen Aston Villa met 1-4

  4. 9 november verloren tegen Aston Villa met 2-1

Dat betekent dus dat Alkmaar slechts 1 van de 4 matchen heeft gewonnen. Kunnen ze zich nog plaatsen voor de volgende fase van de UEFA Europa Conference League? Dat zal sterk afhangen van de volgende 2 matchen, en hoe hun tegenstanders het onderling doen.

Op 30 november hebben we een rematch tegen Zrinjski (die overigens ook 1 match gewonnen en 3 verloren heeft), waarbij de Nederlanders deze keer wel het voordeel hebben om thuis te spelen.

Gaat AZ Alkmaar net als vorige keer van slag met een vergelijkbare opstelling van Van Brederode, Pavlidis, Lahdo, Mijnans, D. De Wit, Clasie, Wolfe, Penetra, Bazoer, Sugawara en Ryan in het doel?

De vorige match was erg nipt, en volgens een poll op de website van UEFA heeft Alkmaar bijna 70% kans om te winnen.

Tot slot hebben we dan op 14 december een rematch tegen het Poolse Legia, bij hen thuis in Warschau.

Legia staat bovenaan in Groep E, met 3 wedstrijden gewonnen en slechts eentje verloren, en zal dan ook een moeilijke klus worden voor AZ Alkmaar.

Volgens de website van de UEFA heeft Legia uiteraard de meeste kans om te winnen, maar verbazend genoeg niet heel veel meer: ze schatten hun kans op winst op 50%, tegenover 42% voor Alkmaar, met 8% gelijkspel.

Indien Alkmaar hier winst kan nemen, en we wat geluk hebben met de matchen tussen de andere ploegen in Groep E , zou het nog wel eens spannend kunnen worden voor de volgende fase van de UEFA Europa Conference League.