HEERHUGOWAARD - Op zondag 11 maart heeft vanaf 14:00uur in “de Bolle Buik” in Heerhugowaard de Kick Off van de SamenLoop voor Hoop plaatsgevonden.

Meer dan 200 belangstellenden hebben die middag kennis kunnen nemen van de plannen van de organisatie van deze 24 uurs wandelestafette die op 6 en 7 oktober in het Rosariumpark zal worden gehouden. Een aantal van hen heeft zich meteen als nieuw team, teamlid, eregast of vrijwilliger ingeschreven.

Veel teamleden en hun captains van de op dat moment 15 ingeschreven teams waren ook even een kijkje komen nemen en konden proeven van de paarse familiesfeer die zo kenmerkend is voor dit evenement dat speciaal wordt georganiseerd voor iedereen die kanker heeft, heeft gehad en daar mogelijk aan is overleden en degene die er dagelijks mee hebben te maken. Doel van de SamenLoop is zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding om de dag mogelijk te maken dat niemand meer hoeft te sterven aan deze ziekte.

Tijdens de Kick Off werd een woordje gedaan door de voorzitter Monique Gieling en een medewerker van KWF Kankerbestrijding. Na een gezellige bijeenkomst is vervolgens om 4 uur in het park waar de loop wordt gehouden symbolisch door Loco Burgemeester c.q. Wethouder

Gido Oude Kotte en de voorzitter Monique een poster van de SamenLoop aan ballonnen opgelaten, om zo de Actie officieel de lucht in te laten gaan.

Inmiddels staat (stand 16-03-2018) het aantal ingeschreven teams al op 18 en verwacht de organisatie dat het aantal van 43 teams dat aan de vorige editie in 2015 meedeed met gemak zal worden overschreden.

Veel van deze teams zijn al begonnen met het voeren van actie en daardoor is het geld wat inmiddels is opgehaald al meer dan € 5500,00, en op basis van de ervaring van 2015 toen een bedrag ad € 100671,49 aan KWF kon worden overgemaakt is de hoop aanwezig bij de organisatie dat dit ook in 2018 moet kunnen lukken.

Loop jij ook mee? Kijk dan op de website www.samenloopheerhugowaard.nl en meld je aan.