HEERHUGOWAARD - Op dinsdagmiddag 23 oktober kwamen ruim 100 kinderen naar de bibliotheek om mee te doen aan een super leuke Legomiddag. Met Lego en Duplo kan je bouwen maar met Lego kan je ook programmeren. Er werden robots aangestuurd van Lego en ook werd er een Mindstorms wedstrijd gehouden. Kinderen konden Lego WeDo uitproberen of een verhaal schrijven met Lego Story Starter.

Lego Mindstorms, WeDo en Story Starter
Het hart van de Lego Mindstormsrobots, is de Mindstorms EV3-steen. Dat is een programmeerbaar Lego-blok. Met de computer maakten kinderen een programma dat werd ingeladen in de EV3. Daarna voerden de Mindstorms EV3 de opdrachten uit.

WeDo is programmeerbare Lego. Kinderen bouwden iets van Lego en dat werd aangesloten op een computer of tablet. Met de computer maakten zij een programma om het bouwwerk tot leven te brengen.

Met Lego Story Starter maakten zij met behulp van grondplaten, stenen en speciale elementen scènes. Met deze elementen konden zij een eigen verhaal in verschillende stijlen schrijven en daarin beelden van de scènes plaatsen.