HEERHUGOWAARD - Een vers bakje koffie in de ochtend is voor vrijwel iedereen een fijn begin van de dag, maar voor werkende moeders misschien nog wel iets meer. Zie het als een momentje wat helemaal voor jezelf is, hoe kort misschien ook, maar de ideale gelegenheid om je even helemaal op te laden. Tussen je drukke bestaan waarin je moet balanceren tussen werk, een huishouden runnen en allerlei andere bijzaken, is een goed koffiemomentje zeker geen overbodige luxe.

Altijd koude koffie
Als je iets bekend voor zal komen als werkende moeder is het waarschijnlijk wel koffie of thee die koud is geworden. Het zal regelmatig gebeuren dat er, net nadat je even een kopje koffie hebt gemaakt, weer van alles gebeurd waardoor je er eigenlijk helemaal niet aan toekomt. Hoewel het misschien niet altijd te voorkomen is, blijft het toch lekker als je soms juist wel van een warm bakkie kunt genieten. Goede koffie is dan ook een echte levensredder voor werkende moeders.

Een momentje voor jezelf
Wanneer je een werkende moeder bent is een paar keer per dag een lekker momentje voor jezelf onbetaalbaar. Als je thuis of op het werk een goed apparaat hebt met de juiste koffiebonen, zul je dit steeds meer gaan waarderen. Er zijn bovendien verschillende reden waarom een lekkere kop koffie voor werkende moeders belangrijk is, en dan hebben we het zeker niet alleen over de smaak, of de oppepper die je krijgt na een shot cafeïne. Hieronder kun je dan ook zien waarvoor koffie nog meer allemaal goed is.

Waarom koffie voor werkende moeders belangrijk is
Er is bijna iets ongrijpbaars aan een lekker bakje koffie op precies het juiste moment, En hoewel veel mensen er misschien niet al teveel bij nadenken, zijn er talloze voordelen aan het drinken van het zwarte goedje, zeker wanneer je dit met mate doet. Zo helpt het bijvoorbeeld met wakker worden en beschermt het ook nog eens de lever. Welke pluspunten er nog meer zijn, kun je hieronder teruglezen.

Goed wakker worden
Wat helpt er nu beter bij het wakker worden dan een vers kopje koffie? Eigenlijk helemaal niets natuurlijk. En als je dan ook nog eens een zware of gebroken nacht achter de rug hebt, is dit de ideale manier om je dag te beginnen. Vervolgens kun je er alsnog weer helemaal tegenaan, en voel je jezelf vaak als herboren. En dat is soms wel zo fijn als werkende moeder, want je bent al druk genoeg.

Veel verschillende smaken
Tegenwoordig drinken we vrijwel allemaal onze koffie op een speciale manier. Er komen steeds meer opties bij en je kunt dan ook kiezen uit tal van smaken. De meeste koffieautomaten bieden steeds meer keuze, en daardoor kun je lekker afwisselen. Maar ook wanneer je een bepaalde soort koffie hebt die jouw voorkeur geniet, is het extra lekker dat je hier een paar keer per dag een kopje van op kunt drinken.

Voordelen voor gezondheid
Naast alles wat er hier verder nog genoemd wordt, is koffie drinken met mate ook gewoon goed voor de gezondheid. Het helpt je wakker te worden en maakt je scherper, maar er is nog meer. Zo beschermt het bijvoorbeeld je lever, waarmee het risico op Diabetes Type II weer wordt verminderd. Voor veel mensen is dit niet de voornaamste reden om koffie te gaan drinken, maar het is toch zeker wel een hele fijne bijkomstigheid.

Een moment van rust
We kunnen er gerust eerlijk over zijn, als werkende moeder zijn de momenten die je voor jezelf hebt op een dag vaak op een hand te tellen. Door zo nu en dan je even terug te trekken met een kopje koffie, kun je wel eenvoudig wat meer van deze kleine pauzes creëren. Dat zal je niet alleen meer rust geven, maar zorgt er ook voor dat je daarna weer snel door kunt gaan met de vele taken die je nog zult moeten volbrengen.

Je wordt er alerter van
Teveel is nooit echt goed, en dat geldt ook voor koffie. Maar een paar keer per dag een kopje drinken, helpt je wel om extra alert te blijven. Vooral in de ochtend is het fijn om zo wat scherper aan je dag te kunnen beginnen, ongeacht hoe hectisch de nacht daarvoor misschien ook verlopen is.

Snel geregeld
In tegenstelling tot andere zaken heb je een kopje koffie vaak snel gezet. Het is goedkoop en kan binnen een minuut geregeld zijn. En zoals je weet, is elke seconde die je kunt besparen tijdens het drukke bestaan als werkende moeder mooi meegenomen. Dat maakt het nog aantrekkelijk om een paar keer per dag even een kopje te zetten en zo toch een klein momentje voor jezelf te creëren. Een goed koffiezetapparaat zal je zeker helpen om nog meer tijd te kunnen besparen.

Koffie en socializen
Niet alleen is koffie in de juiste dosering goed voor de gezondheid en kan het je een onvervalste oppepper geven, het heeft natuurlijk ook een sociale functie. Op je werk even een bakje doen wanneer je met iemand anders van je afdeling moet bijpraten, of als je een meeting hebt, geeft daarbij altijd een gevoel van saamhorigheid.