HEERHUGOWAARD - De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Vriendschap: ‘Kom erbij!’ Twee weken (3 t/m 14 oktober) om dikke vrienden te worden; in de boekhandel, op school en natuurlijk ook in de Bibliotheek want boeken staan centraal in de Kinderboekenweek. De bibliotheek is extra gezellig in oktober, kom langs voor een van de vriendschappelijke activiteiten. Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen. Kom jij ook?

Kom naar de gezelligste opening ooit van de Kinderboekenweek!

Al je vrienden mogen mee.
Een extra feestelijke opening met natuurlijk……….TAART. Die staat niet voor je klaar maar die maak je zelf en versier je met slagroom en nog veel meer, speciaal voor je beste vriend! Maar zelf opeten mag natuurlijk ook. Vriendschap is belangrijk en daar draait het om tijdens de hele Kinderboekenweek. De meest gezellige opening ooit in alle vestigingen (met uitzondering van Egmond en de Schermer) is op woensdag 3 oktober 14.30 uur- 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bibliotheek Escape Game voor kinderen vanaf 8 jaar
Durf jij het aan om samen met je vriend of vriendin een spannend Escape Game te spelen?
Kijk uit want je bent niet zomaar vrij! Superspannend spel waarbij je de raadsels oplost en de code kraakt om weer vrij te komen. Meedoen kan tijdens de gehele Kinderboekenweek in de vestigingen:
Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Bergen, Castricum, Heerhugowaard.

Slijmen bij je vrienden? Maak het perfecte slijm!
Slijmen kan altijd, maar nu maak je echt slijm! Kijk of het lukt want het is een echte chemische reactie. Maak het met glitters of in een toffe kleur en het slijmen kan beginnen……. Je kunt jouw perfecte slijm maken op maandag 8 oktober in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum op dinsdag 9 oktober in de bibliotheek in Bergen, op woensdag 10 oktober in de bibliotheek in Alkmaar De Mare, op donderdag 11 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum en tot slot op ook op 11 oktober in de bibliotheek in Castricum. Het tijdstip voor deze activiteit is in alle vestigingen van 15.30 tot 17.00 uur.

Deelname is gratis maar wel graag van te voren aanmelden via de website.

Micro:Bit vriendjes voor kinderen vanaf 8 jaar
Zelf een Micro:Bit vriendje maken die ook echt vriendjes kan maken met andere Micro:Bitjes? Leer programmeren op een creatieve manier. Een leuke interessante middag voor jonge techneuten of nieuwsgierige kinderen. Natuurlijk mogen je vrienden ook mee!

Je kunt met de Micro: Bits aan de slag op woensdag 3 oktober in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum van 14.30 tot 16.00 uur. Op vrijdag 5 oktober in de bibliotheek in Alkmaar De Mare van 15.30 tot 17.00 uur. In de bibliotheek in Castricum kan op woensdag 10 oktober van 14.30 tot 16.00 uur met de Micro:Bits gewerkt worden. Deelname gratis maar graag wel van te voren aanmelden via de website.

En nog veel meer….
Handletter een compliment voor je vrienden. Een compliment geven in mooie letters op een kaartje, daar wordt iedereen gelukkig van. Je kunt kiezen uit een voorbeeld maar je mag er ook zelf eentje verzinnen. Want weet je, de wereld is een betere plek met jou er in.

Maak een leuk vriendschapsbandje. Vriendschapsbandjes, onmisbaar voor echte vrienden

Er zijn vele manieren om je vrienden te laten weten dat ze belangrijk zijn. Een zelfgemaakt vriendschapsbandje is wel één van de leukste! We hebben voorbeelden en verschillende materialen voor je klaarliggen in de bibliotheek. Met een beetje creativiteit maak jij je vrienden blij!

Alle vestigingen (met uitzondering van Egmond en de Schermer) gedurende de gehele Kinderboekenweek tijdens openingstijden.

Selfie wedstrijd
Doe mee met de Selfie wedstrijd! Wat doe jij het liefst samen met je mattie of BFF? Maak een selfie en misschien winnen jullie wel de hoofdprijs?!? Dat is een echte afdruk op canvas van jullie foto.

Vraag wel toestemming aan je ouders en pas dan mag je meedoen.

Je plaatst je foto op Instagram met #kbwvriendenselfie. Mailen mag ook naar verhaallokaal@bknw.nl.

Insturen kan t/m 14 oktober. De leukste, gekste, mooiste of gevoeligste foto wint!

Alle foto’s zijn te zien op de multitouch tafels in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Bergen en Heerhugowaard.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal en lezen in aanraking komen. Niet alleen krijgt je kind hierdoor een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat met vijftien minuten (voor)lezen per dag, een kind circa 1000 nieuwe woorden per jaar leert. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek

Ben je nog geen lid van de bieb?
Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek (je betaalt geen inschrijfgeld) en je krijgt een vriendschapsbandje en de Kinderboekenkrant. Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie, en ontroerende boeken geschreven. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat immense aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant, maar ouders mogen ook stiekem meelezen. De Kinderboekenkrant ontvang je samen met een Doeboek (exclusief bij de bibliotheek).