DE BILT - Het onstuimige herfstweer zet ook de komende dagen nog even door. De verwachting is dat er zeker t/m woensdag regelmatig regenbuien zullen vallen waarvan sommige pittige kunnen zijn. Tegen het volgende weekend lijkt het wat rustiger herfstweer te worden.


Na een onstuimig weekend begint de maandag vanuit het (zuid)westen regenachtig en die regen zal zich gedurende de dag uitbreiden over het hele land. Heel sporadisch breekt de zon even door bij een matige, aan de kust soms stevige zuidwestenwind. De temperatuur zal niet boven de 15 graden uitkomen.

Dinsdag toont een zelfde beeld waarin het de hele dag regenachtig zal zijn. De wind zal toenemen en aan de kust zelfs krachtig zijn (7 Bft.)

Ook woensdag wordt een dag met veel buien bij een temperatuur van 14, 15 graden. De wind komt vanuit het westen en blijft aan de westkust stevig.

Vanaf donderdag neemt de buienkans langzamerhand af al valt er nog regelmatig regen. De verwachting is dat de wind zal gaan toenemen.

Vrijdag lijkt een overgang te worden naar rustiger herfstweer al blijft de wind nog pittig doorwaaien, met name in de kustprovincies.

In het volgende weekend ziet het er naar uit dat zowel de wind als buienkans afneemt. Net als in de voorgaande week blijft de temperatuur steken op 15 graden, al wordt het in de nachten wel een stuk kouder en stijgt de kans op mist in de nacht en ochtend.