NEDERLAND - Na de eerste dagen vorst van dit jaar blijft het nog even winters, al zal het nergens zo hard vriezen als in de afgelopen week. Na het weekend wordt het wel weer iets koeler, met dagelijks kans op winterse buien.


Zondag
wordt een overwegend grijze en wisselvallige dag. Bij een matige wind uit het westen wordt het 4 tot 6 graden. In de middag volgen enkele buien vanuit het noordwesten. In het midden en noorden kan soms de zon schijnen. In het noorden en noordwesten waait de wind uit het noordwesten en is (vrij) krachtig. Deze wind maakt het voor het gevoel wel iets kouder.

Tijdens de nacht naar maandag komen naast regenbuien ook winterse buien voor met regen, hagel en natte sneeuw. Vooral landinwaarts is de kans groot op een bui met een winters karakter. Ook overdag trekken vanuit het noordwesten talrijke sneeuwbuien over het land. Wanneer de sneeuw op de weg blijft liggen is kans op gladheid. Tussen de buien door wordt het 2 of 3 graden in het binnenland en 4 of 5 graden vlak aan zee. De matige tot aan zee soms (vrij) krachtige noordwestenwind maakt het voor het gevoel een stukje kouder.

In de nacht naar dinsdag vriest het op grote schaal licht. Overdag is de noordelijke helft van het land voor enkele winterse buien. Het wordt 2 tot 4 graden. In de loop van de dag draait de wind naar het zuidwesten.

Woensdag lijkt overwegend droog en rustig te verlopen met vrij veel bewolking. In het noorden komt het mogelijk nog tot enkele winterse buien. Het wordt wel koud met 1 of 2 graden boven het vriespunt.

Op donderdag en vrijdag is er een afwisseling van wolkenvelden em zonnige perioden. Overdag is het gemiddeld 4 graden en tijdens de nacht vriest het licht.

In het volgende weekend gaan we mogelijk naar een graad of 5,6 bij grotendeels droog weer.