NEDERLAND - Februari blijft voorlopig nog zacht en vooral wisselvallig verlopen. Ook komende week blijft de temperatuur rond de tien graden schommelen, wat vrij zacht is voor de tijd van het jaar, met de nodige kans op buien. Pas rond het volgende weekend kan men weer meer winterse temperaturen verwachten.


Op zondag is het vaak grijs en de opklaringen zijn schaars. Verspreid over het land is wat (lichte) regen mogelijk. In de ochtend kan het vooral in het zuiden wat vaker nat zijn. In de middag en avond valt de regen juist in de noordelijke helft van het land. Het blijft zeer zacht met maxima die uitkomen tussen 10 en 12 graden. Normaal liggen de waarden voor begin februari rond een graad of 6. De zuidwestenwind blijft vrij stevig doorwaaien.

Na een veelal grijs weekend krijgen we in de nieuwe week kortstondig te maken met een weersverbetering. Maandag verloopt droog en opnieuw zacht. Later op de dag komen enkele brede opklaringen voor. De middagtemperatuur ligt tussen 9 en 13 graden en als het zonnetje dan even doorkomt is het prima om erop uit te trekken.

Op dinsdag overheerst de bewolking alweer en lokaal valt een enkele bui. Een groot gedeelte van de dag verloopt echter droog. Aan de temperatuur verandert weinig. Het wordt 10 tot 13 graden bij een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind. Langs de kust kan het zomaar windkracht 6 worden.

In de nacht naar woensdag trekt vanuit het noordwesten een regengebied over het land waardoor het overal enige tijd gaat regenen. Ook dan blijft de temperatuur rond de tien graden hangen met een krachtige wind

De paraplu blijft ook op donderdag en vrijdag regelmatig nodig want het blijft wisselvallig met bijna dagelijks kans op buien of regengebieden die richting ons land worden aangevoerd. Pas aan het eind van de week kan dit overgaan in wat winterse neerslag omdat de wind mogelijk richting het noordoosten draait

De koude lucht probeert dan terrein te winnen in het volgende weekend waarmee het winterse weer een poging doet om terug te keren in ons land. Hierbij nemen de buien en de wind af en gaan de temperaturen in de nacht mogelijk weer richting lichte nachtvorst.