DE BILT - Waar men de afgelopen week nog regelmatig de autoruiten moest krabben wegens nachtvorst is daar de komende week geen sprake van. Het ziet er naar uit dat de temperatuur de hele week blijft schommelen rond de 10 graden, hetgeen zeer zacht is voor de tijd van het jaar.


Maandag
valt er in de ochtend wat lichte regen, maar vanuit het westen wordt het droger en breekt zelfs af en toe de zon door. Bij een temperatuur van 11-12 graden zal in de loop van de middag de bewolking wel weer toenemen.

Ook dinsdag blijft het zacht met maxima van 9 tot 11 graden. De dag begint regenachtig, maar deze trekt langzaam richting het noorden weg. De matige wind uit het zuidwest brengt hierna enkele opklaringen.

Woensdag is het droog, maar wel grotendeels bewolkt, waar af en toe de zon door kan breken. Wel neemt de wind in kracht toe, met name in de kustprovincies. Waar het in het noorden van het land een graad of 8 zal worden is het in de zuidelijke helft zo'n 10 graden.

Een zelfde weerbeeld zien we op donderdag. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en het blijft droog bij een matige tot krachtige wind uit het zuidwesten.

Waar de vrijdag net als de voorgaande dagen vooral droog is neemt in het volgende weekend de buienkans toe. Ook zal de wind aantrekken en soms de kust zelfs stevig zijn. De temperaturen blijven ook dan rond de 10-11 graden, en dat geldt ook voor de eerste dagen in de week richting kerst. De verwachting is dat de temperatuur later in die week wel naar beneden gaan.