NOORD HOLLAND – Rapper Lange Frans treedt samen met de Horizon Allstars, studenten van het ROC Horizon College, op tijdens het Bevrijdingsfestival in Alkmaar. Zaterdag 5 mei gaat het nummer Blijf bij de les live in première. Twintig studenten met diverse achtergronden van de verschillende mbo-opleidingen van het Horizon College hebben in samenwerking met Lange Frans dit bijzonder muzikale nummer gemaakt.

Het liedje past goed bij het thema van Bevrijdingsdag, vrijheid en verbinding. Onderwerpen als in vrijheid leven en respect voor elkaar hebben komen in het liedje naar voren. Het bijzondere optreden van Lange Frans en de Horizon Allstars is zaterdag 5 mei van 14.45 uur tot 15.15 uur te zien en te horen in stadspark de Alkmaarder Hout.

Op YouTube en Spotify

De muziek en de bijbehorende videoclip zijn gebaseerd op de kernwaarden van het Horizon College: Wij zijn een organisatie met een hart, wij nodigen je uit om te groeien tot wie je bent, wij maken eigenzinnig onderwijs en wij vormen een samenleving die deel is van de wereld. De clip bij het nummer ging maandag 5 februari in première in het stadion van AZ in Alkmaar. Inmiddels zijn er ruim 8000 views op YouTube. Ook via Spotify is het nummer te beluisteren. Benieuwd naar wat Lange Frans samen met de Horizon Allstars heeft gemaakt, bekijk de clip.

Nu wordt er een nieuw spannend moment aan toegevoegd: het eerste live optreden met Lange Frans. Hij zal naast het optreden met de Horizon Allstars ook eigen nummers zingen tijdens het Bevrijdingsfestival in Alkmaar. Lange Frans scoorde hits als Zinloos, Het land van en Zing voor me (met Thé Lau).

Gevlucht uit Syrië

Wadeeh Ebraheem uit Heiloo weet als geen ander hoe belangrijk vrijheid is. Hij is één van de mbo-studenten die de tekst voor het liedje heeft geschreven en gezongen. Als vijftienjarige jongen vluchtte hij in z’n eentje vanuit Syrië naar Nederland en dat gegeven is in het nummer opgenomen: Ik pak wat de toekomst mij kan geven, ik heb hier veel liefde en respect gekregen, ik heb leren bewegen over moeilijke wegen, maar hier vond ik zonneschijn na de regen. Wadeeh vindt het supergaaf dat hij de kans heeft gekregen om samen met Lange Frans zijn muzikale talenten te ontwikkelen. ‘Ik krijg positieve energie in Nederland. Hier kan ik in vrijheid en veiligheid leven en ik ben enorm gemotiveerd om hier een toekomst op te bouwen.’

Line up

Het bevrijdingsfestival in Alkmaar is van 12.30 uur tot 20.15 uur in stadspark de Alkmaarder Hout. De entree is gratis. De volledige muzikale line up en alle andere activiteiten staan op www.bevrijdingsfestivalalkmaar.nl. Het laatste nieuws over het festival wordt gepubliceerd op Facebook en Twitter.