HEERHUGOWAARD - De aandacht voor het Formule 1 stond in ons land een paar jaar op een wat lager pitje. Maar nu met de successen die onze eigen Max Verstappen boekt staat deze spannende sport weer helemaal op de voorpagina’s van het sportnieuws. Zelfs het circuit van Zandvoort kwam in 2020 terug op de F1 kalender, en dat na 35 jaar afwezigheid.


Wie zijn de namen in deze sport die voor altijd zullen verder leven?

Al zorgt Max Verstappen voor spektakel op het circuit de laatste jaren. Toch is het nog een beetje te vroeg om hem nu al in de hal van beste piloten ooit op te nemen. Zijn geweldige prestaties dit seizoen zorgen ervoor dat de noteringen voor deze regerende wereldkampioen torenhoog blijven bij de legale online bookmakers die je op kelbet.nl kunt raadplegen.

Lewis Hamilton

Deze coureur van Mercedes is nu al legendarisch. En dat terwijl zijn sportcarrière nog lang niet voorbij is. Met 103 overwinningen voert hij de lijst aan. Hij telt ook zeven wereldtitels. Om daar ook recordhouder in te worden werd hij vorig jaar onderschept door onze eigen Max.

Michael Schumacher

Deze piloot schreef geschiedenis, en wordt nog steeds door veel fans gemist en gewaardeerd. Hij haalde, net als Hamilton zeven wereldtitels binnen. Maar het ongeluk achtervolgde deze coureur. Na zijn stop in de Formule 1 kwam hij een jaar later zwaar ten val bij een skiongeluk, waarvan hij nog steeds niet hersteld is. Zijn zoon Mick is nu reserve piloot bij Ferrari, hetzelfde team als zijn vader destijds.

Sebastian Vettel

Ook deze supergetalenteerde coureur draait nog steeds mee in het Formule 1 circus. Hij draagt nog steeds de titel van jongste wereldkampioen ooit en werd daarna nog drie keer nummer 1. Deze 34-jarige piloot rijdt nu voor Aston Martin.

Alain Prost

De sportieve rivaliteit tussen Senna en Prost was te vergelijken met die van Verstappen en Lewis nu. Ze behoorden alle twee tot de beste coureurs ooit. Prost haalde 51 overwinningen binnen die hem vier keer tot wereldkampioen kroonden. Hij werd ook de allereerste Franse wereldkampioen F1.

Ayrton Senna

De wereld stond even stil op 1 mei 1994. In Bologna crashte Ayrton Senna tijdens de GP van Italië op het circuit van Monza. De gedreven piloot overleefde de klap niet. De drievoudige wereldkampioen werd gezien als een van de beste coureurs ooit. De Braziliaan won 41 GP’s, en haalde 65 pole posities. Wie weet wat had dit natuurtalent, die steeds uitblonk tijdens regenraces, nog meer kunnen scoren. Zijn team Mc Laren eert hem dit jaar gedurende het hele seizoen door zijn naam op de Mc Laren bolides te zetten.