HEERHUGOWAARD - De kerstvakantie ligt nog maar net achter ons en we kijken nu alweer uit naar de voorjaars- of krokusvakantie. Stiekem is dit toch wel één van de fijnere schoolvakanties van het jaar. De dagen worden weer langer, het zonnetje laat zich vaker zien en de temperaturen beginnen eindelijk een beetje te stijgen. Dat maakt dat we tijdens de voorjaarsvakantie ook weer veel meer kunnen ondernemen. Zeker nu de meeste coronamaatregelen opgeheven zijn. Ben jij ook alvast de nodige inspiratie aan het opdoen voor de komende vakantie? Maar kan je wel wat hulp gebruiken? We hebben een aantal leuke ideetjes en activiteiten voor je verzameld.


Musea bezoeken

Er zijn heel veel leuke musea voor kinderen te vinden. Zeker in de grotere steden. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld echt hele leuke musea. Ook voor kleinere kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van NEMO? Een leuk interactief museum waar ieder kind enorm van kan genieten. Ook in het centrum zelf is er genoeg te zien en te vinden. Met als stipt op nummer één natuur het wassenbeeldenmuseum.

Extra tip: Parkeren Amsterdam kan soms een crime zijn. Niet omdat er te weinig parkeergelegenheden zijn, maar meer omdat je enorm veel parkeerkosten moet betalen. Om het uitje ietwat betaalbaarder te houden is het daarom slim om van tevoren de parkeerkosten te vergelijken. Eventueel kun je er ook voor kiezen om bij een P+R te parkeren. Hier parkeer je en reis je vervolgens verder met het openbaar vervoer. Zo betaal je maar enkele euro’s om een hele dag te staan. Bovendien is het voor de kinderen vaak ook nog eens een klein feestje om met het openbaar vervoer te reizen. Win-win dus.

Winterse sporten

De voorjaarsvakantie staat eigenlijk al tientallen jaren in het teken van wintersport voor veel gezinnen. Massaal reizen ze af naar de meest favoriete wintersportlocaties om een hele week enkel te skiën of te snowboarden. Door corona hebben veel mensen die reizen de afgelopen twee jaar echter afgezegd. Dat betekent niet dat je niet alsnog op de ski’s kunt gaan staan. Ook in Nederland zijn er namelijk genoeg manieren waarop je alsnog van de leukste winterse activiteiten kunt genieten. Bijvoorbeeld in De Uithof in Rotterdam. Hier kun je heerlijk schaatsen, skiën of snowboarden. Heerlijk genieten, gewoon in eigen land en geheel coronaproof. Sluit de dag af met een dampende kop chocolademelk en een lekkere wienerschnitzel en het voelt bijna alsof jullie echt op een mini wintersportvakantie zijn geweest.

Buitenbingo

Buitenbingo is de absolute hit van de afgelopen twee jaar. Sinds corona doen ouders er namelijk alles aan om hun kinderen activiteiten aan te bieden. Zelfs als eigenlijk verder weinig kan. Naar buiten gaan heeft gelukkig altijd gemogen. Buitenbingo is dan ook een perfect alternatief wanneer je liever niet te veel drukke plekken op wilt zoeken. Maak zelf een bingokaart (of print deze uit van een website) en laat je kinderen zoeken naar speciale dieren of voorwerpen buitenshuis. Op die manier zullen ze eenvoudig wat overtollige energie kwijtraken en genieten jullie ook nog eens van voldoende buitenlucht.