NEDERLAND - In de week dat de lente officieel van start gaat, namelijk komende woensdagochtend, blijven wij een wisselvallig weerbeeld houden. De temperatuur overdag is zeker niet slecht en de zon komt af en toe door, maar toch behouden we ook wel degelijk kans op buitjes.


Op de meeste plaatsen zal de zondag droog starten. Wel is het bewolkt en zal de opkomende zon alleen in de vroege ochtend nog even onder de bewolking door schijnen, maar vervolgens krijgen we deze niet meer te zien. De bewolking neemt toe en in het westen en zuidwesten valt af en toe wat regen en in de middag breidt die zich uit over de rest van het land. De temperatuur stijgt naar 9 graden op de Wadden, zo'n 11 graden in het midden van het land en in het zuiden kan het lokaal 13 graden worden. De wind uit het zuidoosten is matig.

In de nacht naar maandag valt ook van tijd tot tijd wat regen. De temperatuur daalt naar 6 tot 9 graden. In de ochtend wordt het in het zuidwesten droog en schijnt af en toe de zon. In de middag blijft het op meer plaatsen droog en kan af en toe de zon doorbreken. Het wordt dan 10 tot 12 graden langs de kuststrook tot 13 of 14 graden verder landinwaarts. Er staat een overwegend matige westenwind.

Dinsdag is het overwegend droog met wolkenvelden en vooral in de middag af en toe zon. Het wordt iets warmer met 12 tot 15 graden. In combinatie met weinig wind is het in de zon heerlijk weer.

Woensdag begint dus de lente al trekken er veel wolkenvelden voorbij. Het blijft wel grotendeels droog en het kan zelfs nog een graadje warmer worden met in het binnenland 15 of 16 graden.

Vanaf donderdag doet de temperatuur weer een stapje terug naar rond de 14 graden en vrijdag ligt de middagtemperatuur tussen 10 en 13 graden en voor de tijd van het jaar zijn dit vrij normale waarden. Beide dagen zullen ook grotendeels droog verlopen bij een matige, maar aan de kust soms krachtige zuidwestenwind.

In het volgende weekend blijven de temperaturen rond of net boven de 10 graden liggen. De buienkans lijkt iets toe te nemen, maar echt veel regen valt er nog niet te verwachten.