AMSTERDAM - Na een succesvolle eerste editie start ook dit jaar weer de zoektocht naar het leukste horecateam van Nederland. Als onderdeel van de voorrondes kunnen horecateams zich vanaf nu aanmelden via een creatieve inzending, waarna de finales plaatsvinden tijdens de Week van de horeca tussen 19 en 24 september. Gastvrijheidstrainers Milo Berlijn en Patrick Treichl zitten net als vorig jaar weer in de jury.


Een uitbundig gejuich klonk door het restaurant toen het team van ’T Noorden hoorden dat zij het Leukste horecateam van Nederland waren geworden. Uit de tientallen inzendingen hebben juryleden Milo Berlijn (Trainmark) en Patrick Treichl (De Gastvrijheidscoach) vijf finalisten geselecteerd, die werden bezocht tijdens de Week van de horeca 2021. Samen met horecastudenten van het Albeda en Zadkine College bekeken Milo en Patrick onder andere hoe de teams samenwerken, wat de sfeer in het team is en wat zij als team aan training – en ontwikkeling doen. ’T Noorden kwam als winnaar naar voren, wat zorgde voor enorme trots bij eigenaren Wesley en Nita Huning. “We zijn ontzettend trots dat we als winnaar zijn gekozen. Een team prestatie in roerige tijden waar wij de horeca nog meer hebben ervaren als verbindende factor qua werk”, aldus Wesley Huning.


Aandacht voor ontwikkeling – en training
Horecabedrijven moeten in hun aanmelding laten zien hoe zij samenwerken en hoe er aan training – en ontwikkeling wordt gedaan. Tijdens de eerste editie werden er tientallen creatieve video’s ingezonden van enthousiaste horecateams, maar ook diverse verhalen over hoe horecaondernemers in roerige tijden toch nog veel aandacht aan hun team hebben besteed. “Met deze verkiezing schenken wij extra aandacht aan al die geweldige horecateams die onze branche kent – en stimuleren wij hen te laten zien waarom zou nou écht het leukste horecateam van Nederland zijn” aldus Milo Berlijn.


Milo Berlijn en Patrick Treichl wederom juryleden
Tijdens de Week van de horeca worden de finalisten bezocht door de juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl, die ook dit jaar weer trotste juryleden zijn. “Het is geweldig om alle aanmeldingen te zien en te ervaren hoeveel horecazaken zich zo enthousiast aanmelden. Tijdens deze verkiezing zien we echt wat de horeca nou zo een mooie branche maakt om in te werken. Je ziet hoe teamwork, plezier en persoonlijke ontwikkeling zoveel horecamedewerkers voldoening geeft”, aldus Treichl. Deelname is geheel kosteloos en aanmelden kan via www.weekvandehoreca.nl. De winnaar krijgt cheque t.w.v. € 1.000,- om te besteden aan een personeelsfeest.

De verkiezing is een initiatief van de Week van de horeca, de XXL editie van de Nationale Horecadag en vindt plaats tijdens 19 en 24 september. Tijdens de Week van de horeca worden horecamedewerkers extra in het zonnetje gezet door werkgevers, worden er diverse events georganiseerd door het land en organiseren horecaopleidingen – en horecabedrijven workshops en open dagen voor nieuw horecatalent. De Week van de horeca wordt ondersteund door partners zoals het Gastronomisch Gilde, VHC, FNV Horeca en L1NDA.