NEDERLAND - Het gezegde maart roert zijn staart gaat komende week weer op. Na enkele droge en rustige dagen zal er komende week een flinke weersomslag zijn. Vanaf woensdag lijkt het immers meer op herfst dan op de lente waar we dicht tegen aan zitten. Het kan flink gaan regenen, waarbij op donderdag ook nog eens fikse windstoten voor kunnen komen.


Op maandag begint de dag nog vrij rustig. Op de meeste plaatsen is het weliswaar grijs en bewolkt, maar blijft het grotendeels droog. In de noordelijke helft van het land stijgt tegen de middag de kans op wat lichte regen terwijl het onder de grote rivieren grotendeels droog blijft. Bij een matige (zuid)westenwind wordt het tussen de 5 en 7 graden.

Dinsdag is nog best een redelijke dag die begint met wat lichte regen, maar in de midden komt vanuit het westen de zon zelfs door. Tevens is het met 8,9 graden iets zachter dan de dag ervoor bijeen zwakke noordwestenwind.

Op woensdag volgt de omslag en neemt vanuit het westen de kans op regen duidelijk toe, hoewel het in het zuiden en oosten van het land nog lang droog blijft. Ook de zuidwestenwind neemt in de loop van de dag in kracht toe en kan op de Waddeneilanden en kustgebieden zelfs naar windkracht 7 gaan.

Donderdag wordt het zelfs ronduit onstuimig met kans op storm. Windstoten van 100 km per uur worden hierbij niet uitgesloten en aan de kust kan het zomaar windkracht 9 worden waarbij het afwisselend regent en soms de zon even doorbreekt. De temperatuur stijgt naar 10-12 graden.

Op vrijdag neemt de wind weer iets in kracht af, maar blijft het zeer wisselvallig met geregeld bewolking en kans op buien.

Dat wisselvallige weer houdt ook in het volgende weekend aan. De wind neemt nog iets verder af en bij een temperatuur van pakweg 10 graden blijft de kans op buien continu aanwezig.