HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 27 januari jl. heeft de heer Mart Bleeker van Café Bleeker te Heerhugowaard de Noord tijdens het Nederlands kampioenschap snert-koken de snertbokaal gewonnen.

Samen met 13 andere deelnemers ging hij de uitdaging aan om deze mooie Snertbokaal 2018 in ontvangst te kunnen nemen. De vakkundige jury met Yvette van Boven (bekend van TV, Koken met van Boven), Martin van Bourgonje en Marco Helsloot van Michelinster-restaurant Merlet te Schoorl, Kees Blokdijk van Restaurant het Genot van Grootschermer en Ernst van der Baan van Restaurant bij Ernst uit de Rijp waren unaniem in hun oordeel dat de authentieke snert van Mart de allerlekkerste was.

Het SnertEvent werd geopend om 10 uur door burgemeester Bruinooge van Alkmaar, waarna de Burgemeester zelf ook mee deed met het NK snertkoken. Zoals hij zelf zei, was hij er ingesluisd door zijn medewerkers, maar aan zijn enthousiasme tijdens het koken kon je dat niet merken.

Het was weer een erg leuke dag met veel streekproducten van diverse producenten. Natuurlijk was de knolselderij van organisatoren Boer Ted en Nicoline Vaalburg ook nadrukkelijk aanwezig. De extra uitdaging naast het snertkoken was het maken van een lekker bijgerecht met knolselderij. De knolselderijchips, -salade, - friet, - soep, -kroepoek, - burgers en zelf knolselderij-ijs, was op diverse plekken te proeven.

WK SNERT

Mart Bleeker zal op vrijdag 16 februari zijn titel gaan bewijzen bij het WK Snertkoken in Groningen. Dit WK wordt voor de 24e keer gehouden. Tezamen met het WK Stamppotkoken wordt op de locatie van het Alfa college te Groningen volop gekookt.