HEERHUGOWAARD - Sinds tweeënhalf jaar bestaat in Heerhugowaard Stichting MeerSaam, een netwerk- organisatie die bestaat uit maatschappelijke organisaties. MeerSaam biedt mensen die om welke reden dan ook in een periode van eenzaamheid terecht zijn gekomen ondersteuning bij het terugvinden van de eigen kracht en waardigheid en een plek in de maatschappij.

Voorzitter Gea Klercq: ‘Onze mede- werkers hebben een opleiding gevolgd aan de Hogeschool Nijmegen en geven trainings- en coachingstrajecten aan intermediairs, vrijwilligers en professionals in de wijk. Signalen van eenzaamheidsproblematiek kunnen op die manier eerder doorgespeeld worden naar professionals die deze mensen daadwerkelijk kunnen ondersteunen bij het zoeken van een passende oplossing.’

MeerSaam werkt voor de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk.

In september organiseert MeerSaam weer een netwerkbijeenkomst in het Trefpunt aan de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard. Alle informatie staat op www.meersaam.nl. Om u aan te melden of voor verdere vragen kunt u mailen naar secretariaat@meersaam.nl.