NEDERLAND - Hoewel de herfst officieel pas op 22 september van start gaat, begint voor de weerdeskundigheden komende woensdag 1 september al de meteorologische herfst. Normaal gesproken worden de dagen korter en koelt het snel af, maar vooralsnog ziet het er voor de komende week goed uit met rustig nazomerweer.


Maandag wisselen zon en wolken af en los van enkele buitjes in het oosten van het land blijft het in het hele land droog. De noordelijke wind is matig en zorgt voor een temperatuur van net onder de twintig graden langs de Wadden en de kust tot net boven de twintig graden in het binnenland.

Op dinsdag, de laatste dag van augustus, verandert er niet veel aan dit weerbeeld.. Ook nu een mix van wolken en zon waarbij de matige wind nog steeds uit het noorden komt. De temperatuur zal rond de twintig graden liggen, wat zeer gemiddeld is voor de tijd van het jaar.

September start woensdag ook met rustig nazomerweer. In het hele land blijft het droog al is een lokaal buitje mogelijk. Veel neerslag zal dit nooit opleveren en het zijn met name de zon en wolken die overheersen. De temperatuur blijft hangen rond de twintig graden.

Ook donderdag staat er nauwelijks wind en wordt het een rustige dag en hetzelfde gaat op voor de vrijdag. Door de rustige noordenwind wordt het dus de hele week niet zomers warm, maar wel prima nazomerweer. Het lijkt dus de hele week ideaal weer voor een fietstocht of een wandeling.

Voor het volgende weekend lijkt de temperatuur zelfs iets te stijgen en wordt het in het hele land boven de twintig graden waarbij op zondag de zon de overhand heeft. Ook voor de tweede week van september zijn de vooruitzichten vooralsnog rustig.