DE BILT - Hoewel officieel de winter pas op 21 december van start gaat is komende dinsdag 1 december het begin van de meteorologische winter. En dat is in het weerbeeld te merken. Het weekend verliep al een stuk koeler als de dagen ervoor en ook de komende week zullen er een paar koude nachten tussen zitten. Met name op maandag en later in de week is de kans op nachtvorst groot.


Dat begint al op de zondagavond want de verwachting is dat er in een heldere nacht in het hele land nachtvorst zal optreden. Rond middernacht kunnen de temperaturen al uitkomen op -1 tot -3 graden en dat betekent voor velen dat de maandag begint met het krabben van de autoruiten. Plaatselijk kan het ook mistig zijn. Door een regenstoring vanuit het noordwesten lopen de temperaturen in de middag al weer snel op, maar de wind maakt het wel waterkoud.

In de nacht naar dinsdag wordt het regenachtig. Overdag wordt het zeer onbestendig. Eerst komt er een stevige noordwestenwind die enkele buien meebrengt, waarvan sommige met hagel. In de middag klaart het op met een mix van zon en wolken bij een temperatuur van 7 tot 9 graden.

Vanaf woensdag wordt het dan beetje bij beetje weer wat koeler. De verwachting is dat de dag ondanks de bewolking grotendeels droog zal verlopen bij een temperatuur van pakweg 5 graden.

Donderdag begint de dag ook droog meteen graad of 5, maar volgen er in de middag wel enkele regenbuien vanuit het westen.

Voor vrijdag en in het weekend lijken de nachten en dagen weer wat koeler te worden en is men afhankelijk van de hoeveelheid bewolking. Deze kan voor een temperatuur zorgen voor een paar graden boven nul, doch bij opklaringen zal deze lokaal wederom voor nachtvorst gaan zorgen.