NEDERLAND - Nu de lente een week op gang is lijken ook de temperaturen langzaam die kant op de te gaan die bij dit jaargetijde horen. De komende dagen, met name maandag t/m woensdag, komt de thermometer zelfs hoger uit dan normaal in deze tijd van het jaar. Helaas is het slechts van korte duur. Richting Pasen wordt het namelijk alweer een stuk koeler.


Na een koele eerste lenteweek beginnen de temperaturen vanaf maandag te stijgen al zijn de verschillen groot. Na een bewolkte ochtend breekt de zon steeds meer door. Hiervan heeft men met name in de zuidelijke helft van het land profijt en kan het kwik oplopen richting de twintig graden. Rondom de randstad zal dit zo'n 17,18 graden zijn en in het noorden nog iets koeler. Alleen in de kop van Noord-Holland en de waddeneilanden blijft de temperatuur wat achter met pakweg 13,14 graden.

Na een koele nacht (2-5 graden) belooft de dinsdag zonovergoten te worden. Bij een matige zuidwesten wind kan het in Brabant in Limburg zelfs een paar graden boven de 20 graden worden. In Noord-Holland, Friesland en Groningen zal het op zo'n 19 graden blijven steken, maar dat is nog altijd bijzonder aangenaam voor de tijd van het jaar.

Ook woensdag kan men nog genieten van een heerlijk voorjaarszon waarbij de temperaturen overeen komen met die van dinsdag (18-22 graden). Doordat in de loop van de middag de wind draait van zuidwest nar noordwest wordt er wel een daling ingezet.

Donderdag wordt het dan ook gevoelig koeler met zo'n 10 graden in het noordwesten tot 15 graden in het uiterste zuiden. Wel blijft het grotendeels droog.

Vanaf vrijdag kunnen de nachttemperaturen zelfs weer richting vriespunt gaan en wordt het overdag niet warmer dan 10 tot 12 graden.

Die temperaturen van 10-12 graden gelden ook voor het Paasweekend. Met een matige wind uit het noorden blijft het echter ook dan, op een lokaal buitje na, grotendeels droog.