NEDERLAND - Een ruime week voordat de herfst officieel intreedt volgt er nog een weekje nazomer. Weliswaar niet met zulke schitterende dagen als afgelopen week, maar af en toe laat de zon zich nog wel zien bij een constante temperatuur van rond de twintig graden.


Maandag wordt een droge dag hoewel de dag grijs begint met mist en bewolking. Naarmate de dag vordert laat de zon zich vaker zien en bij een matige noordwestenwind zal het tussen de 20 en 22 graden worden.

Op dinsdag kunnen er wel wat buien voorkomen. Nadat de dag droog begint trekken enkele buien, mogelijk met wat onweer, vanuit het zuidwesten het land in. Tijdens de buien zal het rond de twintig graden zijn. Bij droog weer ligt de temperatuur iets hoger.

Vanaf woensdag lijken de dagen grotendeels droog te verlopen al is er plaatselijk kans op een bui. De noordwestenwind blijft matig (windkracht 2) en in de ochtend kan er soms wat nevel en mist ontstaan.

Ook donderdag begint de dag waarschijnlijk mistig met wat bewolking. De wind draait naar het noordoosten en blijft matig en zon en bewolking wisselen elkaar af bij een temperatuur van rond de twintig graden.

Op vrijdag en in het weekend zal het weerbeeld niet veel veranderen. Met een matige oostenwind kan de temperatuur wellicht nog twee graden hoger uitpakken, maar ook dit worden dagen met een mix van bewolking en zonneschijn.