HEERHUGOWAARD – Na het succes van afgelopen herfst zullen ook in het nieuwe jaar de RGM-trainingen, brein in beweging, in Heerhugowaard een vervolg krijgen. RGM staat voor de Ronnie Gardiner Methode, waarbij via oefeningen op muziek de hersenen worden getraind om o.a. het geheugen te verbeteren.

De methode is ontwikkeld door de Amerikaans jazzdrummer Ronnie Gardiner en zijn trainingen worden over de hele wereld toegepast.
In Heerhugowaard is de cursus vorig jaar voor het eerst van september tot december verzorgd door de Castricumse coachAnita Boots, die officieel als trainster aan de internationale organisatie verbonden is. Daarbij ging het om acht wekelijkse lessen van een uur in het Trefpunt aan de Rozenlaan.

De trainingen op muziek worden in groepsverband gegeven in een ontspannen en informele sfeer. De eenvoudige oefeningen met armen, benen, handen en voeten zijn er niet alleen op gericht om de activiteit van de hersenen te trainen en het geheugen te verbeteren. Ze moeten ook achteruitgang van de hersenen voorkomen en verloren functies herstellen.
Daarnaast is de RGM-training bedoeld voor de verbetering van het concentratievermogen, van de lichaamsbalans, de gemoedsstemming en van het spraak-, lees- en leervermogen. In de praktijk blijkt bovendien dat de RGM-training de deelnemers ook meer energie geeft.

Anita Boots (59) is behalve docent in het basisonderwijs ook coach van kinderen en volwassenen. Vanuit haar praktijk verzorgt zij op verschillende plaatsen in Noord-Holland ook RGM-trainingen, in samenwerking met de Ledenvereniging Evean, die de helft van het cursusgeld voor haar leden betaalt.
De Ledenvereniging Evean is een grote organisatie in de zorg, die op een breed gebied de aangesloten leden hulp biedt. Bijvoorbeeld bij het gratis ter beschikking stellen van loophulpmiddelen en advies. Het lidmaatschap van de Ledenvereniging kost 20,50 euro per jaar.

In Heerhugowaard begint de RGM-training in 2019 op 23 januari en duurt tot in maart. Er komen twee cursussen, die beide uit acht lessen bestaan: een instapcursus en een vervolgcursus. Er is nog plek. Het cursusgeld bedraagt 80 euro, waarvan EVEAN ledenvereniging 40 euro voor haar rekening neemt.
De cursus is op de woensdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur (vervolgcursus) en van 14.15- 15.15 uur (instapcursus).

voor meer informatie:
ANITA BOOTS
anita@breetveld.com
telefoon 06 10614693


EVEAN Ledenvereniging
www.ledenvereniging.nl
telefoon 088 3832000