HEERHUGOWAARD - Het speelbos van de Waarderhout krijgt in juli twee gloednieuwe speeltoestellen. De eerste stoere waterpomp is net geïnstalleerd en de tweede, een spannend klimrek met boomhutten komt medio juli.

Werkzaamheden waterhuishouding
Daarnaast zullen de werkzaamheden in de Waarderhout half juli beginnen, Staatsbosbeheer gaat de waterhuishouding verbeteren. Oude waterlopen worden opgeknapt en verbonden door middel van nieuwe sloten. Samen zullen ze een nieuw onafhankelijk waterstelsel vormen. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit graafwerkzaamheden. De verwachting is dat het werk tot en met het einde van het jaar zal gaan duren.

Paden
Na deze werkzaamheden worden de paden, die nu slecht begaanbaar zijn, definitief opgeknapt. Tot die tijd vragen wij uw begrip omdat de paden soms moeilijk begaanbaar zijn voor recreanten met kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen.

Make-Over Waarderhout
Staatsbosbeheer maakt samen met de participatieraad en de gemeente Heerhugowaard plannen om de Waarderhout recreatief aantrekkelijker te maken. Dit is in het kader van de Make-Over Waarderhout. In de toekomst komen er onder andere meer bankjes en recreatieve voorzieningen. De twee nieuwe speeltoestel zijn onderdeel van deze make-over.

Informatieve Rondleiding
Op donderdag 26 juli 2018 om 19.00 uur geeft Staatsbosbeheer een rondleiding over de werkzaamheden van het Waterplan. We vertrekken vanaf het speelbos aan de Rustenburgerweg om 19 uur. Toegang is gratis, maar we vragen u wel om u van te voren op te geven via waarderhout@staatsbosbeheer.nl

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, stuurt u gerust een mail naar waarderhout@staatsbosbeheer.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden: kijkt u ook naar www.boswachtersblog.nl/noord-holland/
www.facebook.com/DeWaarderhout/