NEDERLAND - De eerste paar dagen van de nieuwe week zijn nog zomers van aard. Tot en met woensdag blijft het rond de 25 graden met regelmatig zon. Vanaf donderdag wordt het wat koeler, gevolgd door wisselvalligheid.


Zondag in de ochtend is het zonnig en droog. Rond 09:00 uur komt het al in de buurt van de 20 graden en tegen het middaguur is de temperatuur al gestegen naar 22 tot 25 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten. De zon schijnt regelmatig. en is soms sterk, al zijn stapelwolken mogelijk.

Ook in de nacht naar maandag zijn er brede opklaringen. Mogelijk ontstaan landinwaarts wel wat mistbanken. De temperatuur daalt naar waarden tussen 12 en 16 graden. Daarna volgt een zonnige dag. Landinwaarts verschijnen in de middag wel vriendelijke stapelwolken. Bij een zwakke tot matige westenwind wordt het 24 graden in de kustgebieden tot 28 graden in het binnenland.

Ook op dinsdag blijft het overal droog met veel zonneschijn. De middagtemperatuur varieert van 23 tot 25 graden in de kustprovincies tot 28 graden in de zuidoostelijke helft van het land.

Het zomerse weer zet op woensdag door met vergelijkbare temperaturen als een dag eerder.

Vanaf donderdag neemt de neerslagkans aanmerkelijk toe en de temperatuur zet een daling in. Op donderdag zit de thermometer nog wel boven de twintig graden, maar uiteindelijk zullen enkele bewolking en enkele buien voor verkoeling zorgen.

Waarschijnlijk komen de maxima op vrijdag en in het volgend weekend uit tussen 19 en 22 graden. Dit zijn hele gebruikelijke waarden voor eind augustus. Ook deze dagen kan het gepaard gaan met enkele regenbuien.