NOORD HOLLAND - In deze bijzondere tijd zitten de kunstenscholen in Noord-Holland niet bij de pakken neer; integendeel. OCK (Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie Noord-Holland), een collectief van 23 Noord-Hollandse kunstenscholen, heeft in no-time een nieuw online platform ontwikkeld: 24creatief.nl. Een website voor iedereen die thuis lekker creatief bezig wil zijn.

Op 24creatief.nl staan talloze workshopvideo's op het gebied van muziek, dans, knutselen, beeldende kunst en theater. Voor iedereen, voor jong en oud. Sander Boschma, voorzitter van het OCK: "Nadat bekend werd dat we voorlopig niet fysiek les kunnen geven, zijn de docenten van alle scholen voortvarend aan de slag gegaan met alternatieve lesvormen. Dankzij hun inzet en creativiteit kunnen we de meeste lessen gewoon blijven geven, daar zijn we best trots op. En we zijn ook heel blij met het begrip en de steun die wij van onze leerlingen en cursisten ontvangen. Met dit platform bieden we ook niet-cursisten een plek waar ze terecht kunnen als ze thuis muzikaal of creatief bezig willen zijn. Van tekenen tot dansen en van muziekquizjes tot knutselworkshops, maar ook bijvoorbeeld kinderliedjes en serieuze workouts, ook voor niet-dansers. Er is voor elk wat wils en het is voor iedereen gratis toegankelijk. En ook straks na de crisis kunnen we hier allemaal nog veel plezier en inspiratie vandaan blijven halen."

Momenteel staan er al meer dan 70 video's online. Er worden dagelijks nieuwe workshops toegevoegd, dus het aanbod wordt steeds groter en gevarieerder. Ook qua functionaliteiten wordt de website de komende tijd nog verder geoptimaliseerd. Zo wordt de zoekfunctie uitgebreid, waardoor het ook mogelijk wordt om bijvoorbeeld op leeftijdscategorie te zoeken. Daarnaast komt er een activiteitenagenda met een overzicht van de vele workshops die live te volgen zijn, bijvoorbeeld via Facebook of Youtube. "En het leuke is dat het aanbod uit heel Noord-Holland komt. Dus je kunt ook workshops volgen die gegeven worden door een docent uit Alkmaar of Hilversum. Mensen hoeven zich op deze manier nooit te vervelen!" aldus Boschma.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op www.24creatief.nl.