NOORD-HOLLAND - Ondanks het stralende weer van vandaag, bleven veel natuurgebieden en stranden rustig. Dit tot grote opluchting van veel gemeenten die vreesden voor massa's dagjesmensen.

Zo waren er vanmiddag amper mensen te vinden op de Noord-Hollandse stranden. Burgemeester Frank Dales van Velsen is dan ook zeer tevreden hoe het publiek is omgegaan met het mooie weer.

Ook Duin en Kruinberg en het PWN waterleidinggebied in Heemskerk waren ondanks het prachtige weer niet overvol. "Een groot compliment voor iedereen", aldus de burgemeester.

Texel 'uitgestorven'
Ook op Texel bleef het stil. Op het strand was maar een enkeling te vinden en ook De Koog en het centrum van Den Burg waren volledig uitgestorven.

De Castricumse bossen en op Egmond waren tevens een oase van rust. Piet Bruinooge, voorzitter van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord is dan ook blij met hoe de mensen zich dit weekeinde gedragen hebben. "Ik had het gehoopt en stiekem ook wel verwacht", aldus Bruinooge.

Zelfs in de duinen bij 't Wed in Overveen waar het normaal op zondagochtend stikte van de hardlopers, bleef het rustig.

Soms drukte op het water
Toch ging het niet overal goed. De gemeente Aalsmeer adviseerde jachthavens om booteigenaren op te roepen thuis te blijven. Maar vanmorgen was het al aardig druk op de plassen en bij de havens.

Het 'gevaar' voor drukte is nog niet helemaal geweken. De komende dagen blijft het lenteweer.