Wil jij de fijne kneepjes leren van smartphonefotografie? Ontvang waardevolle inzichten tijdens de cursussen van Fred van Eck, die vaak de vraag krijgt: "Hoe maak je de beste foto's met je smartphone?" Het antwoord ligt in het investeren van tijd en energie, het vinden van de juiste beeldhoek en belichting, en het ontwikkelen van oog voor detail.


"Kennis van het gereedschap stimuleert de creativiteit." Deze uitspraak deel ik al jaren tijdens mijn smartphonefotografiecursussen. Begrijp je de mogelijkheden van je smartphone? Ontdek hoe je belichting handmatig aanpast en ontgrendel daarmee de sleutel tot betere resultaten. Fotografie is niet enkel een druk op de knop; het is een kunst die je kunt ontwikkelen door veel te oefenen.

Smartphone fotografie essentials: Belichting en scherpte

Ontdek waarom belichting cruciaal is bij smartphonefotografie. Leer hoe je verschillende belichtingsscenario's aanpakt, van zonnige omgevingen tot theaterfoto's. Scherpte is een andere essentiële factor. Ontdek trucs die je foto's haarscherp maken, een onderwerp dat vaak wordt onderschat maar een wereld van verschil maakt in de uiteindelijke kwaliteit.

"Welke smartphone moet ik kopen?" Een veelgestelde vraag met uiteenlopende antwoorden. Ontdek hoe budget en gewenste functies bepalend zijn. De Samsung S22 en S23, Apple iPhone 13 Pro en 15 Pro, en Google Pixel camera's zijn toppers, maar het draait allemaal om hoe je de instellingen benut. Experimenteren is de sleutel tot het ontsluiten van alle mogelijkheden.

Smartphone fotografiecursussen: waarom zou je meedoen?

Benieuwd wie de beste smartphonefotografiecursus geeft? Mijn positieve cursistenreacties spreken voor zich. Ontdek de passie en kennisoverdracht tijdens mijn cursussen. Ik ben geen zelfbenoemde 'beste', maar deel graag mijn enthousiasme en ervaring als fervent smartphonefotograaf. Leer hoe je jouw smartphone als creatief gereedschap kunt gebruiken.

Op dit moment beveel ik de Apple iPhone 15 Pro en de Samsung S23 aan voor verbluffende fotoresultaten. Maar vergeet niet: wat je op je scherm ziet, vertelt niet het hele verhaal.

Overweeg je foto's af te drukken om de kwaliteit van je smartphonecamera te testen. Let op de details, want een afdruk onthult veel over de lenskwaliteit. Of speel je foto's af op de tv voor een indrukwekkende presentatie. Ontdek hoe dit eenvoudig kan, zowel bedraad als draadloos, en geef je onvergetelijke momenten de aandacht die ze verdienen. Als bonus krijgen alle deelnemers geheel gratis 50 fotoafdrukken cadeau van je eigen smartphone foto’s!

Vragen of interesse? Doe mee met een cursus!

Heb je vragen of wil je meer ontdekken? Aarzel niet om contact op te nemen of meld je aan voor een cursus of workshop. Deze organiseer ik op veel plekken in Nederland. De datums staan online voor de cursussen in Den Helder, Alkmaar, Uitgeest, Hoorn, Hoogkarspel en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ik deel graag nog meer kennis en inspiratie! Bekijk alle informatie en datums via https://eckkies.nl/smartphone-fotografie/