HEERHUGOWAARD - Beleef een stormachtig avontuur tijdens de jeugdvoorstelling Lampje (8+) op woensdag 25 maart bij Cool kunst en cultuur. Lampje is een woest en ontroerend muzikaal avontuur over de heldhaftige dochter van een vuurtorenwachter die in stoere avonturen terechtkomt.

Lampje op avontuur
“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Gouden Griffel

De voorstelling is gebaseerd op het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes. Moniek Merkx (regie) over Lampje: “Lampje is in feite een coming-of-age verhaal. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt.”

Kaarten Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Voorafgaand aan de voorstelling organiseren we een stormachtige workshop waar we op theatraal avontuur gaan. Kom na de voorstelling poffertjes eten met een glaasje ranja én een ijsje!